Taalvrijwilligers gezocht!

Taalhuis logo

Wil jij je betrokkenheid bij de samenleving laten zien en een concrete bijdrage leveren aan het leven van laaggeletterden? Dat kan als taalvrijwilliger bij het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek.

Het begint met taal

Het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek deelt de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ In korte video’s vertellen anderstaligen over hun hobby – waarover ze graag met jou in gesprek willen. Zo oefenen zij de taal en ervaar jij wat jullie verbindt. Wil jij als vrijwilliger in gesprek? Meld je dan aan bij het Taalhuis. En dan gaan wij in gesprek over wat voor vrijwilligerswerk binnen het Taalhuis bij jou past.

Wil je met mij in gesprek over mode?

Wil je met mij in gesprek over literatuur?

Wil je met mij in gesprek over sport?

Wil je met mij in gesprek over koken?


Taalpunten

Momenteel zijn er bij Bibliotheek Bollenstreek zes Taalpunten geopend. Je vindt deze in de bibliotheek van Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Sassenheim en Hillegom.


Vacatures

Vrijwilligers Taalhuis

Het Taalhuis van Bibliotheek Bollenstreek is op zoek naar enthousiaste, vrijwillige taalcoaches. Als taalcoach heb je wekelijks taalontmoetingen met iemand met een taalachterstand om op een informele manier Nederlands te oefenen. Dit doe je bij de taalvrager(s) thuis, in de bieb of ergens anders. Door deze individuele begeleiding is taalcoaching echt maatwerk. Taalcoaching heeft een positief effect op het leren van de taal, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van taalvragers en het is ook gewoon ontzettend leuk!

Taalcoach (Lisse, Sassenheim, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Hillegom)

Als taalcoach heb je wekelijks taalontmoetingen met een of meerdere mensen met een taalachterstand (laaggeletterden) om op een informele manier Nederlands te oefenen. Dit doe je bij de taalvrager(s) thuis, in de bieb of ergens anders. Een taalcoach heeft een positief effect op het leren van de taal, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van taalvragers.