VoorleesExpress

De VoorleesExpress geeft extra aandacht aan gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met taal. Twintig weken lang komt er elke week een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen. Zo breiden de kinderen hun woordenschat uit, ontwikkelen ze hun taalgevoel en ontdekken ze, samen met hun ouder(s), hoe leuk boeken zijn.

Word vrijwilliger

Help je graag kinderen die moeite hebben met taal? Ben je 18 jaar of ouder en minimaal 20 weken lang beschikbaar? Meld je dan aan als voorlezer of coördinator van de VoorleesExpress! Al onze vrijwilligers krijgen een training, begeleiding en een lidmaatschap.

Informatie en aanmelden

Film: een middag meekijken bij de VoorleesExpress

Tagrid Darwish is PABO-studente aan de Hogeschool Leiden en voorlezer van de VoorleesExpress Bollenstreek. Samen met een aantal medestudenten maakte zij een korte film over haar vrijwilligerswerk bij de VoorleesExpress. Bekijk het resultaat en laat je inspireren.

Film gemaakt door: Claudia Hofman, Lotte Broers, Millicent Esselink, Anique de Roij van Zuijdewijn en Tagrid Darwish.

 

Meld een gezin aan

Ben je leerkracht of pedagogisch medewerker en heb je een kind in de groep met een taalachterstand? Geef het dan op voor de VoorleesExpress! Onze vrijwilligers stimuleren kinderen en ouders om samen boeken te lezen en taalspelletjes te doen. 

Uitleg voor leerkrachten

Voormalig projectleider van de VoorleesExpress, Elvira Vis, was te gast bij Podium Bollenstreek. Het programma over cultuur in de Bollenstreek van Omroep BO. Zowel de Nationale Voorleesdagen 2020 als de VoorleesExpress komen tijdens het interview aan bod. Bekijk het filmpje en ontdek waarom voorlezen zo belangrijk is voor kinderen.

Taal stimuleren op afstand

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress kun je, nu het misschien niet altijd mogelijk is om bij het gezin op bezoek te gaan, ook taal stimuleren op afstand. De VoorleesExpress heeft 6 tips verzameld om toch contact op afstand te kunnen houden en de taalontwikkeling van kinderen te kunnen blijven stimuleren.

Ja! Ik wil 6 tips voor taal op afstand!

Volg de VoorleesExpress via Facebook

Sparren met oprichter en directeur Anne Heinsbroek van de VoorleesExpress over hoe je op afstand taalontwikkeling stimuleert bij kinderen. Ook vind je hier leuke boekentips, doorstuurtips en meer.

Bekijk filmpjes en tips van de VoorleesExpress

Onze sponsors