Tips voor jonge thuisblijvers

E-books

Geniet van de mooiste e-books. Er staan er maar liefst 28.000 boeken op je te wachten. Ook voor kinderen is er een ruim aanbod. Voorleesboeken, informatieve boeken en nog veel meer. De collectie is zeer uitgebreid en gevarieerd.

ThuisBieb

De ThuisBieb biedt 100 e-books voor jong en oud. Of je nu lid bent van de bibliotheek of niet; je kunt nu gratis e-books lezen. Nu beschikbaar in de App Store van Apple. Binnenkort ook in Google Play.

Huisarrest

Huisarrest is een spannend luisterverhaal in 10 delen!
Elke dag schrijft een bekende kinderboekenschrijver een nieuw deel. Laat je voorlezen door Maren Stoffels, Anna van Praag, Sanne Roseboom, Simon van der Geest en Ruben Prins.

Junior Einstein

Kinderen uit groep 4 t/m 8 kunnen op deze site oefenen voor alle
basisschoolvakken
. Toegang tot de oefensite krijg je door in te loggen met de gegevens van je biebpas.

WePboek

Op WePboek staan 20 geanimeerde prentenboeken. Kinderen vinden ze leuk en ze zorgen ervoor dat peuters spelenderwijs de taalvaardigheid ontwikkelen. Ze leren hierdoor nieuwe woorden.

De Voorleeshoek

Het sluiten van de scholen zorgt ervoor dat heel veel kinderen thuiszitten. De Voorleeshoek is daarom drie weken gratis beschikbaar voor alle kinderen in Nederland. Een leuke & educatieve manier om de kinderen thuis te vermaken.

De VoorleesExpress | tips voor taal op afstand

Tijdelijk kunnen vrijwilligers van de VoorleesExpress niet meer bij gezinnen langsgaan. Heel erg jammer, want juist nu hebben kinderen extra ondersteuning hard nodig! De VoorleesExpress heeft 6 tips verzameld om toch contact te kunnen houden en de taalontwikkeling van kinderen op afstand kunnen blijven stimuleren.

Ja! Ik wil tips voor taal op afstand!