Tips voor volwassenen

LuisterBieb

Met de LuisterBieb app heb je toegang tot maar liefst 3.600 titels. De online Bibliotheek heeft speciaal voor de komende paar weken een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd voor jong en oud. Kortom: als je verplicht binnen moet blijven, hoef je je niet te vervelen.

E-books

Er zijn ruim 28.000 e-books in de online Bibliotheek. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er thrillers romans, informatieve boeken, kinderboeken en nog veel meer. Je kunt de e-books lezen op je computer, e-reader, tablet of smartphone met de e-books app van de online Bibliotheek.

Online trainingen Skills Town

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Kijk dan snel of er een online training voor jou bij is. Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus geluk.

Oefenen.nl

Oefenen.nl is de online plek waar je kunt oefenen met taal, rekenen en internet. Op Oefenen.nl kun je stap voor stap op jouw moment en tempo oefenen. De programma’s helpen mensen om te groeien, leren en te ontwikkelen. Om beter mee te doen aan de maatschappij. Lees hier hoe je je registreert bij oefenen.nl. Hulp of begeleiding nodig? Stuur een e-mail:
mkaandorp@bibliotheekbollenstreek.nl

Theorie.nl

Als lid van de bibliotheek kan je oefenen voor het theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. Ook biedt Theorie.nl je de optimale voorbereiding op jouw praktijk examen met video's van examenroutes.

Aan de slag met de digitale overheid

Wil je zelf aan de slag met de digitale overheid? Dat kan, met de online leeromgeving. Tijdens deze online cursus leer je hoe je zaken met de overheid snel en makkelijk via internet kan regelen.

Kennisbank

Wist je dat je bij de bibliotheek meer kan dan alleen boeken lezen en luisteren? Je hebt ook toegang tot de kennisbank. Een verzameling van digitale kranten en tijdschriften, handige websites, overheidsinformatie, uitrekselsbank en nog veel meer. 

Passend lezen

Met Passend Lezen kunnen bibliotheekleden met een leesbeperking via streaming op de computer gesproken boeken uit de collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen beluisteren. Er staan maar liefst 45.000 gesproken boeken op je te wachten.

De Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Hij is speciaal gemaakt voor mensen die graag willen leren.

Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.