De Warme Bieb

De Bibliotheek Bollenstreek wordt tijdens de maand december omgetoverd tot De Warme Bieb. Een initiatief om mensen samen te brengen en te verbinden tijdens de koude en donkere wintermaanden. In elke vestiging vind je een warme plek waar je andere mensen kunt ontmoeten. Je kunt meedoen aan activiteiten, een hartverwarmende brief lezen of er zelf een schrijven. Kom langs in december en deel jouw verhaal.

Hartverwarmende brief schrijven

Ga mee in de wondere wereld van persoonlijk schrijven.  Hoe zorg je ervoor dat je de lezer raakt? Waar kan de lezer kracht uit putten in tijden van een gebroken hart, geldgebrek of rouw?  

30 november | Oegstgeest
1 december | Noordwijk en Sassenheim
€2,50 leden | €5,00 niet-leden

Lees meer en meld je aan

Hartverwarmende verhalen voor volwassenen

Kom genieten met een kopje thee of koffie terwijl je wordt voorgelezen door een van onze medewerkers. Lekker achterover leunen en luisteren naar een hartverwarmend verhaal voor volwassenen.

bibliotheek Sassenheim, Lisse, Noordwijk, Voorhout | gratis

Bekijk de tijden en meld je aan

Workshop | Verhalen vertellen

Duik in de wereld van verhalen vertellen. Verhalen van lang geleden en verhalen van nu. Verhaalstructuren, improviseren met teksten en vorm, inhoud en presentatie. Leer hoe je met jouw verhaal anderen kunt raken en inspireren!

11 december | Bibliotheek Sassenheim €2,50 leden | €5,00 niet-leden

Lees meer en meld je aan

Een hartverwarmende snack

Tijdens De Warme Bieb staan er in verschillende vestigingen hartverwarmende snackautomaten. Achter elk luikje ligt een brief op iemand te wachten die een lief, opbeurend of motiverend bericht kan gebruiken. Een snack waardoor je wordt opgevrolijkt, steun kan vinden of een gesprek kan voeren. Wil jij een brief schrijven voor een ander? Kom naar de Bibliotheek, het birefpapier ligt klaar. Of doe mee met een van de workshops: brief schrijven.

Bekijk alle activiteiten van de Warme Bieb

Tips van jouw Bibliotheek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten