Opening Plantenbieb

Gepubliceerd op: 5 oktober 2022 10:00

Opening Plantenbieb

Op 5 oktober opende in de bibliotheek van Lisse een plantenbieb. De plantenbieb is geopend door deelnemers van Visie-R. Een Tuinambassadeur van HLT Samen was aanwezig om meer uitleg over planten en het stekken van planten te geven.

In een plantenbieb worden stekjes, zaden en grotere kamerplanten geruild. Iedereen kan een plantje/stekje doneren of ruilen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. De plantenbieb is gemaakt door deelnemers van Visie-R. Visie-R is een Stichting voor dagbesteding en begeleiding, die samen met haar zusterorganisatie People Care, ook thuiszorg en individuele begeleiding biedt. De deelnemers van Visie-R zullen ook voor de plantjes zorgen. 

De plantenbieb is een leuke en gezellige plek waarbij mensen met liefde voor (kamer)planten elkaar kunnen ontmoeten en hun verhalen kunnen delen. Iedereen welkom om een plantje te doneren en andere plantenliefhebbers te ontmoeten.

De plantenbieb staat tijdens openingstijden bij de ingang van de bibliotheek in Lisse. Ook bij Visie-R komt een plantenbieb te staan.

In de vestigingen Sassenheim, Voorhout en Warmond is het ook mogelijk plantjes te ruilen bij de plantenbieb tijdens openingstijden.