Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 1 - 10 (van 125)

• Blog | Apps voor Ukkies - Waar let je op en waar vind je geschikte apps?

1 april 2020

Het aanbod van apps, websites en filmpjes voor kinderen is enorm. Maar hoe weet je nou welke apps geschikt zijn? Waar let je op als je digitale media gebruikt? In dit blog geeft Marije Lagendijk tips.

Bekijk details van Blog | Apps voor Ukkies - Waar let je op en waar vind je geschikte apps?

• Update coronavirus

1 april 2020

De Bibliotheek Bollenstreek en Volksuniversiteit Oegstgeest blijven tijdelijk gesloten tot nader order. Alle uitgeleende materialen worden tot en met 6 mei boetevrij verlengd.

Bekijk details van Update coronavirus

• Bibliotheek telefonisch bereikbaar

29 maart 2020

Onze bibliotheekvestigingen zijn de komende periode gesloten. Omdat we wel graag iedereen van dienst willen zijn blijven we gedurende deze periode elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar voor al je vragen.

Bekijk details van Bibliotheek telefonisch bereikbaar

• Blog | Digitale zwemles - Over het belang van mediaopvoeding

27 maart 2020

Kinderen zijn steeds jonger, zelfstandig online. Ruim de helft (57%) van 0- tot 2-jarigen krijgt met regelmaat een tablet of smartphone in handen (Iene Miene Media Monitor, 2018). Onze ukkies swipen, klikken en tikken er op los. Hartstikke leuk en de mogelijkheden zijn eindeloos! Maar gooi ze niet in het diepe!

Bekijk details van Blog | Digitale zwemles - Over het belang van mediaopvoeding

• Digitale leestips

26 maart 2020

Op zoek naar leestips? Omdat je nu even niet naar ons toe kan komen tipt Bibliotheek Bollenstreek elke week een e-book of luisterboek. Je kunt de e-books lezen op je computer, e-reader, tablet of smartphone met de e-books app van de online Bibliotheek. Dit geldt ook voor de luisterboeken.

Bekijk details van Digitale leestips

• Vragen over het lenen en lezen van e-books?

23 maart 2020

Vanaf maandag 23 maart zijn onze mediacoaches elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur bereikbaar voor vragen over het registreren, inloggen en lenen van e-books. Heb je buiten dit uur vragen, dan kun je een terugbelverzoek mailen naar: mkaandorp@bibliotheekbollenstreek.nl. Vergeet daarbij niet je naam en telefoonnummer te vermelden.

Bekijk details van Vragen over het lenen en lezen van e-books?

• Gevolgen coronavirus

15 maart 2020

In verband met het coronavirus zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek en de Volksuniversiteit Oegstgeest tot en met 6 april gesloten.

Bekijk details van Gevolgen coronavirus

• Update coronavirus

13 maart 2020

In verband met het coronavirus worden alle groepsactiviteiten tot 1 april geannuleerd. De vestigingen blijven vooralsnog geopend.

Bekijk details van Update coronavirus

• Blog | Serious Gaming op anderhalve meter afstand

5 april 2020

Voor Probiblio blogt bibliothecaris Roxanne over haar belevenissen in Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest. Dit keer over het maken van plannen en veel verder kijken dan de coronacrisis.

Bekijk details van Blog | Serious Gaming op anderhalve meter afstand

• Bibliothecaris Katja Terpstra te gast bij Podium Bollenstreek

27 februari 2020

Bibliothecaris Katja Terpstra was te gast bij Podium Bollenstreek. Het programma over cultuur in de Bollenstreek van Omroep BO. Katja vertelt over hulp van de bibliotheek bij het invullen van je belastingaangifte, online donorregistratie en het aanvragen van een DigiD. Bekijk het filmpje en ontdek wat de bibliotheek voor jou kan betekenen. De bibliotheek helpt je verder!

Bekijk details van Bibliothecaris Katja Terpstra te gast bij Podium Bollenstreek