Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 1 - 10 (van 88)

• Charles Groenhuijsen Optimisten zien de donut, pessimisten zien het gat

24 mei 2019

Donderdag 23 mei liet Charles Groenhuijsen zijn licht schijnen op de veranderende inzet van (nieuws) media in de Bibliotheek Lisse tijdens de laatste bijeenkomst van de Bollenstreek Betogen van de Bibliotheek Bollenstreek. Aan de hand van concrete voorbeelden liet de oud-Amerika-correspondent zien dat nepnieuws van alle tijden is. De belangrijkste boodschap van deze avond: Optimisme! Inspirerend en positief zet hij de wereld neer, op basis van feiten.

Bekijk details van Charles Groenhuijsen Optimisten zien de donut, pessimisten zien het gat

• Joris Luyendijk geeft je stof tot nadenken

17 mei 2019

Dinsdag 14 mei gaf Joris Luyendijk een theatercollege over de veranderde wereld van (nieuws)media in Theater Het Trefpunt in Warmond. Dit in het kader van de Bollenstreek Betogen van de Bibliotheek Bollenstreek. Zijn ervaringen als correspondent heeft hij verwerkt in verhalen en video’s. Op een rustige en soms confronterende wijze bracht hij de 100 bezoekers aan het denken.

Bekijk details van Joris Luyendijk geeft je stof tot nadenken

• 'Voorlezen heeft iets magisch'

9 mei 2019

Projectleider van de VoorleesExpress, Elvira Vis, heeft een column geschreven voor het online bibliotheekblad over de wervingscampagne voor vrijwilligers voor de VoorleesExpress in de Bollenstreek.

Bekijk details van 'Voorlezen heeft iets magisch'

• Slimme kasten

18 april 2019

In alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek staan ‘slimme kasten’. Zet de boeken in de kast, mag allemaal tegelijk, en op het scherm verschijnt het boek

Bekijk details van Slimme kasten

• 2 april lancering vernieuwde e-booksapp

29 maart 2019

Op dinsdagochtend 2 april lanceren we de langverwachte vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android. Hierin zijn de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan lopen. Bovendien heeft deze vernieuwde app een dag-nachtstand en kun je er ePUB3-bestanden mee lezen. In de App Store en Google Play vind je de app onder de naam ‘E-books’. De vernieuwde app bieden we aan als update van de huidige versie. Je kunt dus gewoon de huidige app updaten om de vernieuwde te gaan gebruiken....

Bekijk details van 2 april lancering vernieuwde e-booksapp

• Blog | De goede match

25 maart 2019

De gemiddelde leeftijd van een taalcoach bij het Taalhuis van Bibliotheek Bollenstreek ligt boven de 60 jaar. Het is 61,58 om precies te zijn. Daartegenover staat dat de gemiddelde leeftijd van een taalvrager – iemand die graag beter Nederlands wil leren – nog geen 40 jaar is.

Bekijk details van Blog | De goede match

• Expositie in Noordwijkerhout

6 maart 2019

In maart en april exposeert Zorg- en Kinderboerderij de Dierenhoeve in de bibliotheek in Noordwijkerhout. Zij maken kunst van veren die op natuurlijke wijze door de vogels op de Dierenhoeve zijn afgeworpen. Ook is er een vitrine waar zij een collectie eieren tentoonstellen.

Bekijk details van Expositie in Noordwijkerhout

• Expositie in Lisse

2 februari 2019

‘Zien is meer dan kijken alleen’. Van 2 februari tot en met 1 april exposeert Ingrid van Polen in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse. In de halvitrine exposeert Willy-Veenman haar keramiek.

Bekijk details van Expositie in Lisse

• Grootschalig onderzoek naar boekenwensen kinderen Bollenstreek

10 december 2018

Bibliotheek Bollenstreek gaat deze week met 90 basisschoolleerlingen in gesprek over wat hen drijft en belemmert bij het kiezen en vinden van een boek. Doel is uit te vinden hoe het leesplezier bij kinderen kan worden vergroot. Het is voor het eerst dat in Nederland een dergelijk grootschalig onderzoek uitvoert.

Bekijk details van Grootschalig onderzoek naar boekenwensen kinderen Bollenstreek

• Onze vrijwilligers | Lida

6 december 2018

Vrijdag 7 december is de ‘Nationale Vrijwilligersdag’. Bij de Bibliotheek Bollenstreek zijn ruim 200 vrijwilligers actief. Daar zijn we natuurlijk trots op! Maak vandaag kennis met Lida.

Bekijk details van Onze vrijwilligers | Lida