Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 1 - 10 (van 96)

• De Bibliotheek: een derde plek als tweede huis

28 juni 2019

Dionne Dinkhuijsen, programmamanager van Bibliotheek Bollenstreek heeft een column geschreven voor het BibliotheekBlad over de bibliotheek: een derde plek als tweede huis.

Bekijk details van De Bibliotheek: een derde plek als tweede huis

• Expositie in Lisse

28 juni 2019

Van 2 juli tot en met 1 september exposeren Kunstenaarsvereniging BIB en Kunstenaarscollectief KuCo gezamenlijk in de bibliotheek van Lisse. In het kader van het Rembrandtjaar hebben diverse kunstenaars van BIB en KuCo een expositie vol bijzondere kunstwerken samengesteld.

Bekijk details van Expositie in Lisse

• Geef een prentenboek cadeau

6 juni 2019

Wat een verrassing van boekhandel Grimbergen Boeken uit Lisse: in het kader van de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' hebben haar klanten 34 exemplaren van "Kikker is Kikker" gedoneerd aan de VoorleesExpress Bollenstreek. Geweldig! Wij gaan de deelnemende VoorleesExpress gezinnen in Lisse hier ontzettend blij mee maken. Heel, heel erg bedankt!

Bekijk details van Geef een prentenboek cadeau

• Open dag Volksuniversiteit

6 juni 2019

Kom zaterdag 15 juni inspiratie op doen tijdens de open dag van de Volksuniversiteit Oegstgeest. De deuren staan open van 11:00 tot 13:00 uur. Maak kennis met een groot aantal docenten en het nieuwe cursusaanbod.

Bekijk details van Open dag Volksuniversiteit

• De VakantieBieb is open!

1 juni 2019

De VakantieBieb is weer geopend! Vanaf 1 juni kan iedereen tot 18 jaar weer gratis e-books lezen. Download nu de leukste e-books voor kinderen op www.vakantiebieb.nl.

Bekijk details van De VakantieBieb is open!

• Expositie in de Bibliotheek in Lisse

31 mei 2019

Van 1 juni tot en met 30 juni exposeert fotograaf Dirk van Egmond in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse. In de halvitrine exposeert Anita van Vliet haar glassierraden.

Bekijk details van Expositie in de Bibliotheek in Lisse

• Word lid! En ontvang 2 maanden gratis

31 mei 2019

De Bibliotheek maakt je rijker! Van 1 t/m 30 juni ontvang je 2 maanden gratis op je jaarabonnement of een duurzame tas bij inschrijving in één van onze vestigingen. Deze actie geldt niet voor online inschrijvingen. Kom dus snel naar onze vestiging!

Bekijk details van Word lid! En ontvang 2 maanden gratis

• Mandala's in Bibliotheek

28 mei 2019

Tot 27 juni exposeren de cursisten van Susann Lutholf van Innerpeace Kunst en Spiritualiteit aan de Ruigerhoekenweg hun mandala's in de Bibliotheek Noordwijkerhout. Een mandala is een tekening in een cirkel en in deze cirkel van alles ontstaan. De ene keer ligt de nadruk op techniek, de andere keer op meditatie of intuïtie. Lutholf is trots op haar cursisten: "Elk mens is creatief en in elk mens schuilt een kunstenaar, het is de kunst op dat te ontdekken en eruit te halen. Er zijn in de loop der...

Bekijk details van Mandala's in Bibliotheek

• Charles Groenhuijsen Optimisten zien de donut, pessimisten zien het gat

24 mei 2019

Donderdag 23 mei liet Charles Groenhuijsen zijn licht schijnen op de veranderende inzet van (nieuws) media in de Bibliotheek Lisse tijdens de laatste bijeenkomst van de Bollenstreek Betogen van de Bibliotheek Bollenstreek. Aan de hand van concrete voorbeelden liet de oud-Amerika-correspondent zien dat nepnieuws van alle tijden is. De belangrijkste boodschap van deze avond: Optimisme! Inspirerend en positief zet hij de wereld neer, op basis van feiten.

Bekijk details van Charles Groenhuijsen Optimisten zien de donut, pessimisten zien het gat

• Joris Luyendijk geeft je stof tot nadenken

17 mei 2019

Dinsdag 14 mei gaf Joris Luyendijk een theatercollege over de veranderde wereld van (nieuws)media in Theater Het Trefpunt in Warmond. Dit in het kader van de Bollenstreek Betogen van de Bibliotheek Bollenstreek. Zijn ervaringen als correspondent heeft hij verwerkt in verhalen en video’s. Op een rustige en soms confronterende wijze bracht hij de 100 bezoekers aan het denken.

Bekijk details van Joris Luyendijk geeft je stof tot nadenken