Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 1 - 10 (van 108)

• Benefietavond levert €14.990,- op!

14 november 2019

Het Noordwijks Boekenbal levert maar liefst €14.990,- op. Hiermee kan het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek weer diverse activiteiten organiseren, advies geven, lesmateriaal aanbieden en taalvragers aan taalcoaches koppelen.

Bekijk details van Benefietavond levert €14.990,- op!

• Landelijke aftrap Nederland Leest in Oegstgeest

4 november 2019

Donderdagavond 31 oktober was de landelijke aftrap van Nederland Leest in kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Dit jaar is het thema Duurzaamheid.

Bekijk details van Landelijke aftrap Nederland Leest in Oegstgeest

• Volksuniversiteit Oegstgeest zoekt Cursus Coördinatoren

1 november 2019

Voor uitbreiding en vernieuwing van ons aanbod zijn we op zoek naar twee coördinatoren die mee willen werken aan een nieuw en aantrekkelijk aanbod voor Sport & Welzijn en Kunst & Cultuur.

Bekijk details van Volksuniversiteit Oegstgeest zoekt Cursus Coördinatoren

• Bibliothecaris Roxanne Heemskerk te gast bij Podium Bollenstreek

24 oktober 2019

Bibliothecaris Roxanne Heemskerk was te gast bij Podium Bollenstreek van omroep BO. Hier vertelde ze over de activiteiten van de Bibliotheek Bollenstreek tijdens Nederland leest. Bekijk het filmpje en ontdek wat er allemaal te doen is rondom het thema van Nederland leest: Duurzaamheid!

Bekijk details van Bibliothecaris Roxanne Heemskerk te gast bij Podium Bollenstreek

• Bieb nomineert twee taalhelden!

23 oktober 2019

Twee taalhelden zijn door de Bibliotheek Bollenstreek genomineerd voor de TaalHeldenprijs: Ria Eijck in de categorie Bruggenbouwers en Ruud van Eijgen in de categorie Taalleerders.

Bekijk details van Bieb nomineert twee taalhelden!

• VoorleesExpress ontvangt Cheque van Op Dreef

10 oktober 2019

De VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek ontving zaterdag een cheque van 500 euro uit handen van Krieno Bolt en Henk Maat van de Kringloopwinkel Op Dreef. Projectleider Elvira Vis en de vrijwilligers Jeannette Hylkema en Thea Bijl namen hem in ontvangst.

Bekijk details van VoorleesExpress ontvangt Cheque van Op Dreef

• Onderhoud aan Wise

3 oktober 2019

Zondag 13 oktober vanaf 18:30 wordt aan het programma Wise onderhoud verricht. Een aantal diensten van de bibliotheek zijn dan niet beschikbaar.

Bekijk details van Onderhoud aan Wise

• Expositie in Noordwijkerhout

19 september 2019

In de bibliotheek van Noordwijkerhout en in de entreehal van het gemeentehuis/gemeentekantoor, is een expositie met werken van kunstenares Louise van Alenburg. De expositie is te bekijken tot 18 oktober.

Bekijk details van Expositie in Noordwijkerhout

• Dichtbundel | Durf te dromen

13 september 2019

Durf te dromen is een gedichtenbundel met gedichten gemaakt door de deelnemers van het Taalcafé.

Bekijk details van Dichtbundel | Durf te dromen

• Week van de alfabetisering

9 september 2019

Van 9 t/m 13 september hebben de wekelijkse Taalcafés van de Bibliotheek Bollenstreek een ‘feestelijk’ taalcafé in verband met de week van de alfabetisering. Dit is hèt moment om het Taalhuis in het zonnetje te zetten.

Bekijk details van Week van de alfabetisering