Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 21 - 30 (van 158)

• Ontmoet Schrijvers Online

19 mei 2020

Ontmoet bekende schrijvers zoals Alex Boogers, Paulien Cornelisse, Splinter Chabot, Marijke Schermer en anderen. Samen met zeven bibliotheken maken we een serie online interviews met schrijvers in de vorm van een webinar onder de naam: Ontmoet Schrijvers Online.

Bekijk details van Ontmoet Schrijvers Online

• Vrijwilliger VoorleesExpress neemt afscheid

29 april 2020

Na jaren van trouwe dienst gaat Meggie Borgert, vrijwillig coördinator van de VoorleesExpress Bollenstreek ons helaas verlaten. Meggie was een van de vrijwilligers van het eerste uur toen de VoorleesExpress van start ging in Lisse.

Bekijk details van Vrijwilliger VoorleesExpress neemt afscheid

• Leeskring komt samen via Skype

28 april 2020

Ook de leeskringen van de Bibliotheek Bollenstreek starten weer op, maar dan in digitale vorm. De eerste leeskring die van start ging via Skype besprak het boek 'Heilige Rita' van Tommy Wieringa.

Bekijk details van Leeskring komt samen via Skype

• Update coronavirus

22 april 2020

De Bibliotheek Bollenstreek en Volksuniversiteit Oegstgeest blijven gesloten tot 20 mei. Alle uitgeleende materialen worden tot en met 1 juni boetevrij verlengd.

Bekijk details van Update coronavirus

• Tot corona zijn kroon verliest

21 april 2020

Er ontstaan in deze tijd veel mooie (online) initiatieven, zoals ook deze gedichtenreeks van cursisten die zouden deelnemen aan de poëziecursus van de Volksuniversiteit.

Bekijk details van Tot corona zijn kroon verliest

• VoorleesExpress | Taal op afstand

20 april 2020

Helaas kunnen de vrijwilligers van de VoorleesExpress momenteel geen huisbezoeken uitvoeren. Daarom proberen ze digitaal contact te houden met het gezin waar zij aan verbonden zijn.

Bekijk details van VoorleesExpress | Taal op afstand

• de ThuisBieb

14 april 2020

Via de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek.

Bekijk details van de ThuisBieb

• Blog: Digitaal als het kan

10 april 2020

Dat ik deze column zou gaan schrijven, wist ik al enkele maanden geleden. Toen kwam de vraag om iets over digitale vaardigheden bij de Bibliotheek Bollenstreek te schrijven. Er zat al iets in mijn hoofd, namelijk de aandacht die we besteden aan het online inschrijven in het Donorregister. Maar zoals wel vaker gebeurt, zijn we ingehaald door de realiteit en natuurlijk kan deze column niet worden geschreven zonder aandacht voor de huidige situatie.

Bekijk details van Blog: Digitaal als het kan

• Blog | Serious Gaming op anderhalve meter afstand

5 april 2020

Voor Probiblio blogt bibliothecaris Roxanne over haar belevenissen in Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest. Dit keer over het maken van plannen en veel verder kijken dan de coronacrisis.

Bekijk details van Blog | Serious Gaming op anderhalve meter afstand

• Blog | Apps voor Ukkies - Waar let je op en waar vind je geschikte apps?

1 april 2020

Het aanbod van apps, websites en filmpjes voor kinderen is enorm. Maar hoe weet je nou welke apps geschikt zijn? Waar let je op als je digitale media gebruikt? In dit blog geeft Marije Lagendijk tips.

Bekijk details van Blog | Apps voor Ukkies - Waar let je op en waar vind je geschikte apps?