Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 21 - 30 (van 101)

• Expositie in Lisse

2 februari 2019

‘Zien is meer dan kijken alleen’. Van 2 februari tot en met 1 april exposeert Ingrid van Polen in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse. In de halvitrine exposeert Willy-Veenman haar keramiek.

Bekijk details van Expositie in Lisse

• Grootschalig onderzoek naar boekenwensen kinderen Bollenstreek

10 december 2018

Bibliotheek Bollenstreek gaat deze week met 90 basisschoolleerlingen in gesprek over wat hen drijft en belemmert bij het kiezen en vinden van een boek. Doel is uit te vinden hoe het leesplezier bij kinderen kan worden vergroot. Het is voor het eerst dat in Nederland een dergelijk grootschalig onderzoek uitvoert.

Bekijk details van Grootschalig onderzoek naar boekenwensen kinderen Bollenstreek

• Onze vrijwilligers | Lida

6 december 2018

Vrijdag 7 december is de ‘Nationale Vrijwilligersdag’. Bij de Bibliotheek Bollenstreek zijn ruim 200 vrijwilligers actief. Daar zijn we natuurlijk trots op! Maak vandaag kennis met Lida.

Bekijk details van Onze vrijwilligers | Lida

• Eline de Visser van Bibliotheek Bollenstreek gekozen tot provinciale TaalHeld

7 november 2018

TaalHeld 2018 van de provincie Zuid-Holland. Die eretitel heeft Eline de Visser, projectleider Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek, afgelopen weekend ontvangen vanwege haar tomeloze inzet voor laaggeletterden in de Bollenstreek. In januari strijdt De Visser met winnaars uit andere provincies om de landelijke TaalHeldenprijs.

Bekijk details van Eline de Visser van Bibliotheek Bollenstreek gekozen tot provinciale TaalHeld

• Expositie in de Bibliotheek in Lisse

17 oktober 2018

BIB kunstenaars exposeren onder de titel 'China' tot einde december in de Bibliotheek in Lisse.

Bekijk details van Expositie in de Bibliotheek in Lisse

• Oegstgeester Dictee voor onze VoorleesExpress

8 oktober 2018

Wat zijn wij blij en trots dat de Rotary Oegstgeest onze VoorleesExpress steunt! Morgenavond, 9 oktober, organiseert de Rotary Oegstgeest een Oegstgeester dictee in het Teylingen College Duinzigt. Doe jij mee?

Bekijk details van Oegstgeester Dictee voor onze VoorleesExpress

• De Taalkrant is uit!

3 september 2018

Tijdens de start van de Week van de Alfabetisering brengt Bibliotheek Bollenstreek de Taalkrant uit. Vanochtend ontvingen wethouders in de Bollenstreek een exemplaar. In de krant lees je hoe het niet goed kunnen lezen het werkzame leven van een medewerker beïnvloedt. De Bibliotheek kan werkgever helpen de (digitale) vaardigheden van werknemers te verbeteren.

Bekijk details van De Taalkrant is uit!

• Uitnodiging | Netwerkontbijt voor bedrijven in de Bollenstreek

7 augustus 2018

Werk jij voor een bedrijf in de Bollenstreek en wil je weten hoe je de (digi)taalvaardigheid jouw medewerkers kan verbeteren? Kom dan naar ons Netwerkontbijt Bedrijven Bollenstreek op dinsdag 25 september.

Bekijk details van Uitnodiging | Netwerkontbijt voor bedrijven in de Bollenstreek

• Zomerklooien | Bieb Bingo in Oegstgeest

19 juli 2018

Van 14 juli tot 25 augustus kan je weer meedoen met de Bieb Bingo in Oegstgeest. Kom langs in Bibliotheek in Oegstgeest en haal je bingokaart op. Hoe snel is jouw bingokaart vol?

Bekijk details van Zomerklooien | Bieb Bingo in Oegstgeest

• Online diensten niet beschikbaar 8 juli 19-23 uur

2 juli 2018

Maak je gebruik van Mijn menu op onze website of onze app? Of zoek en/of reserveer je boeken via onze online catalogus? Let dan op! Op zondag 8 juli zijn deze diensten tijdelijk niet beschikbaar.

Bekijk details van Online diensten niet beschikbaar 8 juli 19-23 uur