Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 11 - 20 (van 168)

• We zijn blij met je! Bekijk details

1 november 2020

We zijn blij dat onze leden de bibliotheek blijven bezoeken, ook in deze bijzondere tijd. Hier willen we je graag voor bedanken. De hele maand november kun je het geschenkboek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer gratis ophalen in jouw bibliotheek!

Bekijk details van We zijn blij met je!

• app CoronaMelder Bekijk details

22 oktober 2020

De app CoronaMelder. Je hebt er vast al over gehoord; de app van de overheid om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden. Het gebruik van de app is vrijwillig. Het is best een lastige keuze of je de CoronaMelder wilt gebruiken. We helpen je graag bij het kiezen. En als je besluit de app te gebruiken? Dan helpen we je bij het installeren van de app.

Bekijk details van app CoronaMelder

• Expositie Ans Duindam en Carla Frese in Noordwijkerhout Bekijk details

25 september 2020

Van 25 september t/m 22 oktober exposeert Ans Duindam haar Tiffanyramen en Carla Frese stelt haar sieraden ten toon in de bibliotheek van Noordwijkerhout.

Bekijk details van Expositie Ans Duindam en Carla Frese in Noordwijkerhout

• Taalcafé Hillegom verblijdt deelnemers met bloemetje Bekijk details

25 mei 2020

Juist vanwege de moeilijke tijd waarin iedereen nu zit, houdt het Taalcafé Hillegom contact met de groep mensen, die wekelijks naar de bibliotheek kwam om Nederlands te leren spreken. En dat zijn zo’n veertig personen.

Bekijk details van Taalcafé Hillegom verblijdt deelnemers met bloemetje

• Ontmoet Schrijvers Online Bekijk details

19 mei 2020

Ontmoet bekende schrijvers zoals Alex Boogers, Paulien Cornelisse, Splinter Chabot, Marijke Schermer en anderen. Samen met zeven bibliotheken maken we een serie online interviews met schrijvers in de vorm van een webinar onder de naam: Ontmoet Schrijvers Online.

Bekijk details van Ontmoet Schrijvers Online

• Vrijwilliger VoorleesExpress neemt afscheid Bekijk details

29 april 2020

Na jaren van trouwe dienst gaat Meggie Borgert, vrijwillig coördinator van de VoorleesExpress Bollenstreek ons helaas verlaten. Meggie was een van de vrijwilligers van het eerste uur toen de VoorleesExpress van start ging in Lisse.

Bekijk details van Vrijwilliger VoorleesExpress neemt afscheid

• Leeskring komt samen via Skype Bekijk details

28 april 2020

Ook de leeskringen van de Bibliotheek Bollenstreek starten weer op, maar dan in digitale vorm. De eerste leeskring die van start ging via Skype besprak het boek 'Heilige Rita' van Tommy Wieringa.

Bekijk details van Leeskring komt samen via Skype

• Update coronavirus Bekijk details

22 april 2020

De Bibliotheek Bollenstreek en Volksuniversiteit Oegstgeest blijven gesloten tot 20 mei. Alle uitgeleende materialen worden tot en met 1 juni boetevrij verlengd.

Bekijk details van Update coronavirus

• Tot corona zijn kroon verliest Bekijk details

21 april 2020

Er ontstaan in deze tijd veel mooie (online) initiatieven, zoals ook deze gedichtenreeks van cursisten die zouden deelnemen aan de poëziecursus van de Volksuniversiteit.

Bekijk details van Tot corona zijn kroon verliest

• VoorleesExpress | Taal op afstand Bekijk details

20 april 2020

Helaas kunnen de vrijwilligers van de VoorleesExpress momenteel geen huisbezoeken uitvoeren. Daarom proberen ze digitaal contact te houden met het gezin waar zij aan verbonden zijn.

Bekijk details van VoorleesExpress | Taal op afstand