Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 11 - 20 (van 94)

• 2 april lancering vernieuwde e-booksapp

29 maart 2019

Op dinsdagochtend 2 april lanceren we de langverwachte vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android. Hierin zijn de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan lopen. Bovendien heeft deze vernieuwde app een dag-nachtstand en kun je er ePUB3-bestanden mee lezen. In de App Store en Google Play vind je de app onder de naam ‘E-books’. De vernieuwde app bieden we aan als update van de huidige versie. Je kunt dus gewoon de huidige app updaten om de vernieuwde te gaan gebruiken....

Bekijk details van 2 april lancering vernieuwde e-booksapp

• Blog | De goede match

25 maart 2019

De gemiddelde leeftijd van een taalcoach bij het Taalhuis van Bibliotheek Bollenstreek ligt boven de 60 jaar. Het is 61,58 om precies te zijn. Daartegenover staat dat de gemiddelde leeftijd van een taalvrager – iemand die graag beter Nederlands wil leren – nog geen 40 jaar is.

Bekijk details van Blog | De goede match

• Expositie in Noordwijkerhout

6 maart 2019

In maart en april exposeert Zorg- en Kinderboerderij de Dierenhoeve in de bibliotheek in Noordwijkerhout. Zij maken kunst van veren die op natuurlijke wijze door de vogels op de Dierenhoeve zijn afgeworpen. Ook is er een vitrine waar zij een collectie eieren tentoonstellen.

Bekijk details van Expositie in Noordwijkerhout

• Expositie in Lisse

2 februari 2019

‘Zien is meer dan kijken alleen’. Van 2 februari tot en met 1 april exposeert Ingrid van Polen in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse. In de halvitrine exposeert Willy-Veenman haar keramiek.

Bekijk details van Expositie in Lisse

• Grootschalig onderzoek naar boekenwensen kinderen Bollenstreek

10 december 2018

Bibliotheek Bollenstreek gaat deze week met 90 basisschoolleerlingen in gesprek over wat hen drijft en belemmert bij het kiezen en vinden van een boek. Doel is uit te vinden hoe het leesplezier bij kinderen kan worden vergroot. Het is voor het eerst dat in Nederland een dergelijk grootschalig onderzoek uitvoert.

Bekijk details van Grootschalig onderzoek naar boekenwensen kinderen Bollenstreek

• Onze vrijwilligers | Lida

6 december 2018

Vrijdag 7 december is de ‘Nationale Vrijwilligersdag’. Bij de Bibliotheek Bollenstreek zijn ruim 200 vrijwilligers actief. Daar zijn we natuurlijk trots op! Maak vandaag kennis met Lida.

Bekijk details van Onze vrijwilligers | Lida

• Eline de Visser van Bibliotheek Bollenstreek gekozen tot provinciale TaalHeld

7 november 2018

TaalHeld 2018 van de provincie Zuid-Holland. Die eretitel heeft Eline de Visser, projectleider Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek, afgelopen weekend ontvangen vanwege haar tomeloze inzet voor laaggeletterden in de Bollenstreek. In januari strijdt De Visser met winnaars uit andere provincies om de landelijke TaalHeldenprijs.

Bekijk details van Eline de Visser van Bibliotheek Bollenstreek gekozen tot provinciale TaalHeld

• Expositie in de Bibliotheek in Lisse

17 oktober 2018

BIB kunstenaars exposeren onder de titel 'China' tot einde december in de Bibliotheek in Lisse.

Bekijk details van Expositie in de Bibliotheek in Lisse

• Oegstgeester Dictee voor onze VoorleesExpress

8 oktober 2018

Wat zijn wij blij en trots dat de Rotary Oegstgeest onze VoorleesExpress steunt! Morgenavond, 9 oktober, organiseert de Rotary Oegstgeest een Oegstgeester dictee in het Teylingen College Duinzigt. Doe jij mee?

Bekijk details van Oegstgeester Dictee voor onze VoorleesExpress

• De Taalkrant is uit!

3 september 2018

Tijdens de start van de Week van de Alfabetisering brengt Bibliotheek Bollenstreek de Taalkrant uit. Vanochtend ontvingen wethouders in de Bollenstreek een exemplaar. In de krant lees je hoe het niet goed kunnen lezen het werkzame leven van een medewerker beïnvloedt. De Bibliotheek kan werkgever helpen de (digitale) vaardigheden van werknemers te verbeteren.

Bekijk details van De Taalkrant is uit!