Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 11 - 20 (van 81)

• Luistertips van Dionne Dinkhuijsen

28 juni 2018

Dionne Dinkhuijsen is programmamanager bij de Bibliotheek Bollenstreek en zij is fan van luisterboeken voor volwassenen. Deze week tipt zij daarom drie luisterboeken. Luister je mee?

Bekijk details van Luistertips van Dionne Dinkhuijsen

• Pincode aanpassen

19 juni 2018

Meld je je voor Mijn menu of de App nog aan met een pincode van vier cijfers? Binnenkort kan dat niet meer, dus stel gauw een wachtwoord in.

Bekijk details van Pincode aanpassen

• Het geheugen is geen bibliotheek

30 mei 2018

Dinsdagavond 29 mei was warm, en niet alleen vanwege de naderende zomerstorm. Ook in de bibliotheek in Oegstgeest broeide het, vanwege de komst van geheugenprofessor Douwe Draaisma.

Bekijk details van Het geheugen is geen bibliotheek

• Verrijk je brein

24 mei 2018

Verrijk je brein! Lezen helpt daarbij. Erik Scherder en Kilian Wawoe in de Bibliotheek in Noordwijk op 23 mei.

Bekijk details van Verrijk je brein

• Boekverkoop

12 april 2018

Van 20 april tot en met 5 mei vindt een boekverkoop plaats in de vestiging Noordwijkerhout.

Bekijk details van Boekverkoop

• Geef een prentenboek cadeau

9 april 2018

Met de landelijke boekhandelsactie ‘Geef een prentenboek cadeau’ laten de boekhandels jongeren vanaf de peuterleeftijd kennismaken met de klassiekers uit de jeugdliteratuur.

Bekijk details van Geef een prentenboek cadeau

• Bescherming van jouw bibliotheekaccount

22 maart 2018

Tot voor kort ontving je van de Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om jouw account te activeren, waarna je een eigen wachtwoord aan kon te maken.

Bekijk details van Bescherming van jouw bibliotheekaccount

• Annelies brengt voorleesplezier in huis

22 maart 2018

“Wat is dit voor een meneer?” Annelies Veltman wijst op een tekening. “Een boer”, antwoordt de 5-jarige Youns zonder aarzelen. Het Syrische jongetje woont sinds twee jaar met zijn familie in de Bollenstreek. Op school sprak hij bijna niet. Maar dankzij de inzet van Annelies is hij met sprongen vooruitgegaan.

Bekijk details van Annelies brengt voorleesplezier in huis

• Connie Palmen openhartig

19 maart 2018

Voor een vrijwel uitgekochte bibliotheek in Oegstgeest vertelde sterschrijfster Connie Palmen woensdag 14 maart openhartig over de laatste maanden van haar zieke moeder, de ideale invulling van haar schrijfdagen en de verwoestende invloed van een roman op een gezin.

Bekijk details van Connie Palmen openhartig

• Lionsclub Slot Teylingen Dictee

15 maart 2018

Lionsclub Slot Teylingen organiseerde maandag 12 maart een dictee in de gemeente Teylingen waarbij de opbrengst ten goede komt aan de VoorleesExpress.

Bekijk details van Lionsclub Slot Teylingen Dictee