Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 11 - 20 (van 126)

• Bibliothecaris Katja Terpstra te gast bij Podium Bollenstreek

27 februari 2020

Bibliothecaris Katja Terpstra was te gast bij Podium Bollenstreek. Het programma over cultuur in de Bollenstreek van Omroep BO. Katja vertelt over hulp van de bibliotheek bij het invullen van je belastingaangifte, online donorregistratie en het aanvragen van een DigiD. Bekijk het filmpje en ontdek wat de bibliotheek voor jou kan betekenen. De bibliotheek helpt je verder!

Bekijk details van Bibliothecaris Katja Terpstra te gast bij Podium Bollenstreek

• Leo Helsloot | Vrijwilliger bij Volksuniversiteit Oegstgeest

21 februari 2020

Leo Helsloot is vrijwilliger bij de Volksuniversiteit Oegstgeest. Hier is hij sinds kort actief als facilitair medewerker. Hij ontvangt docenten en cursisten en zorgt dat de koffie en thee klaar staat. Het gereed maken van lokalen met beamers en andere materialen voor workshops en cursussen hoort ook bij zijn werkzaamheden. Geboren in Amsterdam maar sinds jaren woonachtig in Oegstgeest zit hij nooit om een praatje verlegen en voelt iedereen zich al snel welkom bij de Volksuniversiteit.

Bekijk details van Leo Helsloot | Vrijwilliger bij Volksuniversiteit Oegstgeest

• Voorleeswedstrijd

6 februari 2020

Zaterdag 1 februari waren de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Lisse. Tijdens deze competitie strijden kinderen uit groep 7 en 8 voor de titel Voorleeskampioen van Nederland. Aan deze wedstrijd kunnen alle basisscholen in Nederland meedoen.

Bekijk details van Voorleeswedstrijd

• Inspiratieavond VoorleesExpress

30 januari 2020

Woensdag 22 januari vond de jaarlijkse inspiratieavond voor vrijwilligers van de VoorleesExpress plaats in de bibliotheek van Sassenheim. Tijdens deze avond worden traditiegetrouw de vrijwilligers in het zonnetje gezet en worden er workshops aangeboden ter inspiratie van het voorlezen.

Bekijk details van Inspiratieavond VoorleesExpress

• Projectleider VoorleesExpress Elvira Vis te gast bij Podium Bollenstreek

21 januari 2020

Projectleider van de VoorleesExpress, Elvira Vis, was te gast bij Podium Bollenstreek het programma over cultuur in de Bollenstreek van Omroep BO. Zowel de Nationale Voorleesdagen als de VoorleesExpress komen tijdens het interview aan bod. Bekijk het filmpje en ontdek waarom voorlezen zo belangrijk is voor kinderen.

Bekijk details van Projectleider VoorleesExpress Elvira Vis te gast bij Podium Bollenstreek

• BLOG - Goed nieuws: De NT1’er is wel te bereiken!

6 januari 2020

Hoe pakt het Taalhuis een actieve rol in het bestrijden van laaggeletterdheid? Het antwoord ligt niet in het afwachten totdat laaggeletterden de bibliotheek binnen wandelen. Ook al staat er een fantastisch programma met taalcoaches, taalcafés en leeskringen voor laaggeletterden klaar om mee aan de slag te gaan.

Bekijk details van BLOG - Goed nieuws: De NT1’er is wel te bereiken!

• Samenwerking Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst

24 december 2019

Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst pakken samen de informatie- en leesbehoefte in het voortgezet onderwijs aan. Afgelopen week hebben directeur Hans Portengen van de Bibliotheek Bollenstreek en directeur Cees Slats van het Teylingen College Leeuwenhorst hiervoor een overeenkomst getekend.

Bekijk details van Samenwerking Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst

• OBS De Witte School steunt VoorleesExpress Bollenstreek

3 december 2019

Wat een mooie actie van Stichting Kinderpostzegels. Toen de mogelijkheid werd geboden om een lokaal doel te steunen was het voor het team van OBS De Witte School direct duidelijk: dat wordt VoorleesExpress Bollenstreek!

Bekijk details van OBS De Witte School steunt VoorleesExpress Bollenstreek

• Benefietavond levert €14.990,- op!

14 november 2019

Het Noordwijks Boekenbal levert maar liefst €14.990,- op. Hiermee kan het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek weer diverse activiteiten organiseren, advies geven, lesmateriaal aanbieden en taalvragers aan taalcoaches koppelen.

Bekijk details van Benefietavond levert €14.990,- op!

• Landelijke aftrap Nederland Leest in Oegstgeest

4 november 2019

Donderdagavond 31 oktober was de landelijke aftrap van Nederland Leest in kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Dit jaar is het thema Duurzaamheid.

Bekijk details van Landelijke aftrap Nederland Leest in Oegstgeest