Basisschool de Klarinet haalt geld op voor VoorleesExpress

Gepubliceerd op: 22 april 2024 10:26

afbeelding opening bibliotheek Voorhout

Op Basisschool De Klarinet in Lisse is half maart een plantenactie gehouden. Leerlingen verkochten plantjes en haalden zo geld op. De opbrengst komt goed terecht, want naast nieuwe boeken voor de schoolbieb wordt een deel aan de VoorleesExpress geschonken.

De Bibliotheek Bollenstreek leidt de VoorleesExpress met de inzet van talloze vrijwilligers. Zij lezen wekelijks voor aan kinderen die moeite hebben met taal. De VoorleesExpress heeft daarmee een positief effect op de taalontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Na een traject van zes maanden nemen de ouders de rol van voorlezer over.

Afgelopen dinsdag 16 april werd het bedrag door de directeur van Basisschool de Klarinet, Romana van der Holst, bekend gemaakt en de cheque door een aantal leerlingen uitgereikt aan de projectleider van de VoorleesExpress Esther Groenewoud en een van de vrijwilligers van de VoorleesExpress Loes Dockheer.

De actie heeft maar liefst € 800,- opgeleverd. Een bedrag waar de VoorleesExpress erg blij mee is. Veel dank gaat uit naar de leerlingen voor hun inzet. Hiermee kunnen nog meer gezinnen worden voorgelezen en materialen (zoals boeken en taalspelletjes) aangeschaft worden.