Wie zijn wij?

De Bibliotheek Bollenstreek helpt bewoners in de gemeenten Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. De bibliotheek is voor iedereen, ook voor bewoners die niet lid zijn. 

Bestuur en Personeel

Raad van Toezicht

  • Voorzitter Dhr. A. van Helden
  • Dhr. J. Derksen
  • Dhr. M. Marsman
  • Dhr. S. Bersee
  • Mw. A. Bartelink
  • Mw. A. Hotze

Management

Vestigings-coördinatoren

Programmamakers

Specialisten

Iedereen thuis in de bibliotheek

De bibliotheek is een plek waar je kunt leren, lezen en ontmoeten. Kortom een plek voor iedereen. Nieuwsgierig naar onze visie op de toekomst? Download hier ons meerjarenplan.

Meerjarenbeleidskompas

Jaarverslagen

De Bibliotheek biedt een breed scala aan diensten en activiteiten voor jong en oud zoals workshops, lezingen, digitale spreekuren en het Taalcafé. In het jaarverslag lees je hier meer over.

Naar jaarverslag 2022

Waardevol

Met zo’n 900 vestigingen, 553 servicepunten, 79 zelfbedieningslocaties en op het internet zorgt de bibliotheek voor een rijker leven. De bieb: waardevol en waardevrij.

Lees meer

ANBI-status

De Bibliotheek Bollenstreek is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Donateurs van culturele ANBI's genieten extra belastingvoordeel.

Meer informatie

VOB

Bibliotheek Bollenstreek is lid van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB). De VOB initieert en verstevigt de samenwerking met ministeries, de politiek, IPO, de VNG en brancheorganisaties. 

Naar VOB

Taalpact

Een grote groep mensen heeft moeite met het begrijpen van brieven of instructies, rekenen of het gebruik van de computer. Om hen te helpen is samen met de verschillende gemeenten het Taalpact opgesteld.

Lees meer

Contact

Stichting Openbare Bibliotheek Bollenstreek
Telefoon: 0252 415782

Algemeen postadres:
Koninginneweg 79A
2161 ZB Lisse

KvK 28107369
Rabobank NL49RABO 0117387991
BTW nr. NL815119410B0

Neem contact op