Wie zijn wij?

De Bibliotheek Bollenstreek helpt inwoners in Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. De bibliotheek is voor iedereen, ook voor inwoners die niet lid zijn. 

Bestuur en Personeel

Raad van Toezicht

  • Voorzitter Dhr. A. van Helden
  • Dhr. J. Derksen
  • Dhr. M. Marsman
  • Dhr. S. Bersee
  • Mw. A. Bartelink
  • Mw. A. Hotze

Management

Vestigingscoördinatoren

Programmamakers

Specialisten

Iedereen thuis in de bibliotheek

De bibliotheek is een plek waar je kunt leren, lezen en ontmoeten. Kortom een plek voor iedereen. Nieuwsgierig naar onze visie op de toekomst? Download hier ons meerjarenplan.

Meerjarenbeleidskompas

Jaarverslagen

De Bibliotheek biedt een breed scala aan diensten en activiteiten voor jong en oud zoals workshops, lezingen, digitale spreekuren en het Taalcafé. In het jaarverslag lees je hier meer over.

Naar jaarverslag 2023

Waardevol

Met zo’n 900 vestigingen, 553 servicepunten en 79 zelfbedieningslocaties in Nederland zorgt de Bibliotheek voor een rijker leven. De bieb: waardevol en waardevrij.

Lees meer

ANBI-status

De Bibliotheek Bollenstreek is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Donateurs van culturele ANBI's genieten extra belastingvoordeel. Lees verder voor meer informatie over doneren.

Meer informatie

Ledenonderzoek

In 2023 heeft Probiblio een onderzoek onder onze leden uitgevoerd. Hieruit blijkt dat onze leden zeer, zelfs boven gemiddeld, te spreken zijn over hun bieb. Vooral de sfeer, de medewerkers en de collectie worden als positief benoemd. En daar worden onze medewerkers weer heel blij van!

Lees het onderzoek

VOB

Bibliotheek Bollenstreek is lid van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB). De VOB initieert en verstevigt de samenwerking met ministeries, de politiek, IPO, de VNG en brancheorganisaties. 

Naar VOB

Taalpact

Een grote groep mensen heeft moeite met het begrijpen van brieven of instructies of het gebruik van de computer. Om hen te helpen is samen met de verschillende gemeenten het Taalpact opgesteld.

Lees meer

Taken & afspraken

Meer weten over de taken, functies en afspraken van de Bibliotheek? Deze zijn te vinden in de Bibliotheekwet en het Bibliotheekconvenant.

Naar Bibliotheekwet

Naar Bibliotheekconvenant


Contactgegevens
Stichting Bibliotheek Bollenstreek - Telefoon: 0252 421076
Algemeen postadres: Koninginneweg 79A, 2161 ZB Lisse
KvK 28107369 - Rabobank NL49RABO 0117387991 - BTW nr. NL815119410B0