Leestips

De grote tuin | Lola Randl

Dit boek beschrijft de lotgevallen van een filmmaakster die met haar gezin van Berlijn naar een dorp op het platteland verhuist. Het is een roman, maar het lijkt een informatief boek met korte dilemma’s waarin van alles aan bod komt: het persoonlijk leven van de hoofdpersoon, haar familie en dorpsgenoten, tuintips en natuurinformatie.

Humoristisch, ongecensureerd en in een taal zonder opsmuk volg je de situaties, observaties en wereld-beschouwende gedachten van het hoofdpersonage. Een verrassend, verfrissend boek!

Zomer | Ali Smith

Met deze roman rondt Smith haar seizoencyclus over onze tijd af. Het verhaal speelt zich af van februari tot en met mei 2020 en springt ook naar (zomers in) het verleden. Het gaat over Brexit, corona, familie, taal en kunst.

Hoofdpersonages zijn Sacha (16), broer Robert (13) en moeder Grace en via hen ontmoet je personages uit eerdere delen. Smith is virtuoos met taal. Ook deze roman biedt mooie dialogen en (net als de eerdere delen) (in)zicht in onze tijd. Een aanrader!

De tuinjungle | Dave Goulson

Bioloog en ‘bijenprofessor’ Dave Goulson heeft kennis van zaken en gevoel voor humor en hij combineert die twee talenten in zijn boek(en). In dit boek beschrijft hij wat er in onze tuin leeft, hoe wij de natuur in onze tuin een handje kunnen helpen en wat we beter kunnen laten bij het tuinieren.

We kunnen allemaal een klein natuurreservaatje maken van onze tuin en Goulson vertelt ons op een aantrekkelijke manier hoe en waarom we dat het beste kunnen doen.

Leestips van Hans Portengen

Directeur Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Dionne Dinkhuijsen

Programmamanager Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Dorine Meijer

Collectiespecialist Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Margo Slot

Manager Frontoffice Bibliotheek Bollenstreek

TopTitels

Populaire boeken te leen bij de bibliotheek

Nog meer TopTitels