Leestips

De NEEhoorn | Marc-Uwe Kling

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hij gedraagt zich echter niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn. Op een dag ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker!

Een hilarisch boek, dat niet mag ontbreken in de boekenkast van je kind!

De wilde robot | Peter Brown

Robot Roz spoelt na een schipbreuk aan op een onbewoond eiland. Hier moet ze zich als robot aanpassen aan de natuur om zich heen. Maar lukt het Roz om te overleven in de wilde natuur?  Voor Roz is alles vreemd, maar zij is ook vreemd op dit eiland en de dieren zijn bang voor haar. 

Wanneer Roz zich thuis begint te voelen en het eilandleven begint te wennen verschijnen er een aantal robots van het vasteland die Roz terug willen hebben... 

Verboden te vliegen | Martine Letterie

Dit boek beschrijft de tweede wereldoorlog vanuit het perspectief van Fietje en haar duif en laat zien hoe het leven van kinderen tijdens de oorlog verandert. Een aanrader als je het onderwerp bespreekbaar wil maken met jonge kinderen.

Een jongen van 8 jaar zei na het lezen van dit boek: “Spannend, grappig, verdrietig…ik vond het gewoon een leuk boek!” Prachtig!

Leestips van Hans Portengen

Directeur Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Dionne Dinkhuijsen

Programmamanager Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Dorine Meijer

Collectiespecialist Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Margo Slot

Manager Frontoffice Bibliotheek Bollenstreek

TopTitels

Populaire boeken te leen bij de bibliotheek

Nog meer TopTitels