Groene bieb

Inspiratie voor een duurzaam leven

Inspiratie voor een duurzaam leven

Je bent welkom bij de Bibliotheek Bollenstreek om ideeën op te doen, jouw ervaringen te delen en om te ontdekken hoe leuk duurzaam leven kan zijn. Met elkaar creëren we een ontmoetingsplek en organiseren we activiteiten om te inspireren en enthousiasmeren. We willen bijdragen aan een betere wereld en samen is dat nog leuker!

Heb je een idee?

Bij de Bibliotheek Bollenstreek kun je jouw ideeën en wensen delen voor een activiteit of onderwerp binnen het thema duurzaamheid. Laat het ons weten. We bespreken graag de mogelijkheden om samen groene activiteiten te ontwikkelen. 

Deel jouw idee

Activiteiten van de Groene bieb

Boekentips

Bekijk meer titels over duurzaamheid

Hulptroep bij De Groene Uitdaging

We willen bijdragen aan een betere wereld. Dat doen we bijvoorbeeld samen met De Groene Uitdaging. We wisselen kennis uit en delen activiteiten. De energiecoaches komen elke week naar bibliotheek Sassenheim bijvoorbeeld. De Bibliotheek Bollenstreek is vanaf nu een Hulptroep bij De Groene Uitdaging. Het betekent dat wij elkaar inschakelen bij vragen over duurzaamheid vanuit de regio. Van inwoners, gemeente of andere Hulptroepen. De Groene Uitdaging is een initiatief van de gemeente Teylingen. 

Meer over De Groene Uitdaging

Deelnemer aan het woord

"Na de kledingtas, organiseren jullie nu ook andere activiteiten rondom duurzaamheid. Leuk dat jullie dat doen. Het is ook gewoon gezellig. En toen kwam ik het boek 'Minimi: naai hippe kinderkledij uit je eigen garderobe' tegen, geweldig!"

Bekijk het boek Minimi

Tafel van Bollenstreekhout

In de Bibliotheek van Sassenheim staat sinds eind september de Tafel van Bollenstreekhout. De tafel staat op een centrale plek in de bibliotheek waar een krantje gelezen kan worden of waar activiteiten worden gehouden en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Het is een bijzondere tafel. Het hout komt van bomen die op de Wilhelminalaan voor het stadhuis in Sassenheim hebben gestaan. Het Tafelarsenaal in Cruquius heeft van deze kastanjebomen een prachtig exemplaar gemaakt.

Lees meer