Groene bieb

Inspiratie voor een duurzaam leven

Je bent welkom bij de Bibliotheek Bollenstreek om ideeën op te doen, jouw ervaringen te delen en om te ontdekken hoe leuk duurzaam leven kan zijn. Met elkaar creëren we een ontmoetingsplek en organiseren we activiteiten om te inspireren en enthousiasmeren. We willen bijdragen aan een betere wereld en samen is dat nog leuker!

Heb je een idee?

Bij de Bibliotheek Bollenstreek kun je jouw ideeën en wensen delen voor een activiteit of onderwerp binnen het thema duurzaamheid. Laat het ons weten. We bespreken graag de mogelijkheden om samen groene activiteiten te ontwikkelen. 

Deel jouw idee

Koffie+ | Groei en Bloei

Voor een gezonde bodem in je tuin is het bodemleven van enorm belang. Wim Grimme vertelt wat een gezonde bodem precies inhoudt en hoe deze gecreëerd kan worden.

29 juni | 10.30-12.00 uur | gratis | Bibliotheek Noordwijkerhout

Lees meer en meld je aan

Plantenbieb | Kom je plantje ruilen

In een plantenbieb worden stekjes, zaden en grotere kamerplanten geruild. Iedereen kan een plantje/stekje doneren of ruilen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. De plantenbieb vind je bij onze vestigingen in de gemeente Lisse en Teylingen.

Boekentips

Bekijk meer titels over duurzaamheid

Hulptroep bij De Groene Uitdaging

We willen bijdragen aan een betere wereld. Dat doen we bijvoorbeeld samen met De Groene Uitdaging. We wisselen kennis uit en delen activiteiten. De energiecoaches komen elke week naar bibliotheek Sassenheim bijvoorbeeld. De Bibliotheek Bollenstreek is vanaf nu een Hulptroep bij De Groene Uitdaging. Het betekent dat wij elkaar inschakelen bij vragen over duurzaamheid vanuit de regio. Van inwoners, gemeente of andere Hulptroepen. De Groene Uitdaging is een initiatief van de gemeente Teylingen. 

Meer over De Groene Uitdaging

Deelnemer aan het woord

"Na de kledingtas, organiseren jullie nu Vermaak. Leuk dat jullie dat doen. Het is ook gewoon gezellig. En toen kwam het boek 'Minimi:naai hippe kinderkledij uit je eigen garderobe' tegen, geweldig!"

Boekentip: Minimi