Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire kinderboeken op onderwerp

  • E-books en luisterboeken

    Vind de leukste e-books en luisterboeken.

  • Voorleesfilmpjes

    De mooiste digitale prentenboeken


Nationale Voorleesdagen | Prentenboek Top 10


Voorlezen

naar boekstart.nl

Regelmatig lezen we voor aan kinderen. Is jouw (klein)kind tussen de 2 en 8 jaar? Kom gezellig langs en geniet samen van een mooi verhaal.

Bekijk wanneer er wordt voorgelezen

Jeugdagenda


Maak je kind gratis lid

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek met een jeugdabonnement. Laat je kind het plezier van lezen ontdekken.

Wist je dat...

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Naar Boekstart.nl

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes