Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 91 - 100 (van 194)

 • 2 april lancering vernieuwde e-booksapp Bekijk details

  29 maart 2019

  Op dinsdagochtend 2 april lanceren we de langverwachte vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android. Hierin zijn de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan lopen. Bovendien heeft deze vernieuwde app een dag-nachtstand en kun je er ePUB3-bestanden mee lezen. In de App Store en Google Play vind je de app onder de naam ‘E-books’. De vernieuwde app bieden we aan als update van de huidige versie. Je kunt dus gewoon de huidige app updaten om de vernieuwde te gaan gebruiken....

  Bekijk details van 2 april lancering vernieuwde e-booksapp

 • Blog | De goede match Bekijk details

  25 maart 2019

  De gemiddelde leeftijd van een taalcoach bij het Taalhuis van Bibliotheek Bollenstreek ligt boven de 60 jaar. Het is 61,58 om precies te zijn. Daartegenover staat dat de gemiddelde leeftijd van een taalvrager – iemand die graag beter Nederlands wil leren – nog geen 40 jaar is.

  Bekijk details van Blog | De goede match

 • Expositie in Noordwijkerhout Bekijk details

  6 maart 2019

  In maart en april exposeert Zorg- en Kinderboerderij de Dierenhoeve in de bibliotheek in Noordwijkerhout. Zij maken kunst van veren die op natuurlijke wijze door de vogels op de Dierenhoeve zijn afgeworpen. Ook is er een vitrine waar zij een collectie eieren tentoonstellen.

  Bekijk details van Expositie in Noordwijkerhout

 • Expositie in Lisse Bekijk details

  2 februari 2019

  ‘Zien is meer dan kijken alleen’. Van 2 februari tot en met 1 april exposeert Ingrid van Polen in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse. In de halvitrine exposeert Willy-Veenman haar keramiek.

  Bekijk details van Expositie in Lisse

 • Expositie in vestiging Lisse Bekijk details

  2 januari 2019

  In januari exposeert Sylvia Duits-Holland en Miranda Draijer, leden van BIB Kunstenaarsvereniging, in de Bibliotheek Bollenstreek vestiging Lisse.

  Bekijk details van Expositie in vestiging Lisse

 • Openingstijden tijdens de feestdagen Bekijk details

  17 december 2018

  Op 24 december en op 31 december sluiten al onze vestigingen om 17:00 uur. De kerstdagen en op nieuwjaarsdag is de bibliotheek gesloten.

  Bekijk details van Openingstijden tijdens de feestdagen

 • Grootschalig onderzoek naar boekenwensen kinderen Bollenstreek Bekijk details

  10 december 2018

  Bibliotheek Bollenstreek gaat deze week met 90 basisschoolleerlingen in gesprek over wat hen drijft en belemmert bij het kiezen en vinden van een boek. Doel is uit te vinden hoe het leesplezier bij kinderen kan worden vergroot. Het is voor het eerst dat in Nederland een dergelijk grootschalig onderzoek uitvoert.

  Bekijk details van Grootschalig onderzoek naar boekenwensen kinderen Bollenstreek

 • Onze vrijwilligers | Lida Bekijk details

  6 december 2018

  Vrijdag 7 december is de ‘Nationale Vrijwilligersdag’. Bij de Bibliotheek Bollenstreek zijn ruim 200 vrijwilligers actief. Daar zijn we natuurlijk trots op! Maak vandaag kennis met Lida.

  Bekijk details van Onze vrijwilligers | Lida

 • Boekverkoop in Noordwijkerhout Bekijk details

  3 december 2018

  De Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijkerhout heeft haar assortiment ververst. Verouderde en licht beschadigde boeken worden tot en met 24 december 2018 verkocht.

  Bekijk details van Boekverkoop in Noordwijkerhout

 • Eline de Visser van Bibliotheek Bollenstreek gekozen tot provinciale TaalHeld Bekijk details

  7 november 2018

  TaalHeld 2018 van de provincie Zuid-Holland. Die eretitel heeft Eline de Visser, projectleider Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek, afgelopen weekend ontvangen vanwege haar tomeloze inzet voor laaggeletterden in de Bollenstreek. In januari strijdt De Visser met winnaars uit andere provincies om de landelijke TaalHeldenprijs.

  Bekijk details van Eline de Visser van Bibliotheek Bollenstreek gekozen tot provinciale TaalHeld

Paginanavigatie