Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 91 - 100 (van 198)

 • Joris Luyendijk geeft je stof tot nadenken Bekijk details

  17 mei 2019

  Dinsdag 14 mei gaf Joris Luyendijk een theatercollege over de veranderde wereld van (nieuws)media in Theater Het Trefpunt in Warmond. Dit in het kader van de Bollenstreek Betogen van de Bibliotheek Bollenstreek. Zijn ervaringen als correspondent heeft hij verwerkt in verhalen en video’s. Op een rustige en soms confronterende wijze bracht hij de 100 bezoekers aan het denken.

 • 'Voorlezen heeft iets magisch' Bekijk details

  9 mei 2019

  Projectleider van de VoorleesExpress, Elvira Vis, heeft een column geschreven voor het online bibliotheekblad over de wervingscampagne voor vrijwilligers voor de VoorleesExpress in de Bollenstreek.

 • Onderhoud Website Bekijk details

  6 mei 2019

  Zondag 12 mei 2019 vanaf 18.30 uur tot maandag 13 mei 06.00 zijn de website en de Wise-app van de Bibliotheek Bollenstreek niet bereikbaar vanwege onderhoud. Wilt u titels verlengen? Doe dit dan voordat het onderhoud begint. Maandagochtend zijn wij weer bereikbaar. Alvast bedankt voor uw begrip.

 • Slimme kasten Bekijk details

  18 april 2019

  In alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek staan ‘slimme kasten’. Zet de boeken in de kast, mag allemaal tegelijk, en op het scherm verschijnt het boek

 • 2 april lancering vernieuwde e-booksapp Bekijk details

  29 maart 2019

  Op dinsdagochtend 2 april lanceren we de langverwachte vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android. Hierin zijn de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan lopen. Bovendien heeft deze vernieuwde app een dag-nachtstand en kun je er ePUB3-bestanden mee lezen. In de App Store en Google Play vind je de app onder de naam ‘E-books’. De vernieuwde app bieden we aan als update van de huidige versie. Je kunt dus gewoon de huidige app updaten om de vernieuwde te gaan gebruiken....

 • Blog | De goede match Bekijk details

  25 maart 2019

  De gemiddelde leeftijd van een taalcoach bij het Taalhuis van Bibliotheek Bollenstreek ligt boven de 60 jaar. Het is 61,58 om precies te zijn. Daartegenover staat dat de gemiddelde leeftijd van een taalvrager – iemand die graag beter Nederlands wil leren – nog geen 40 jaar is.

 • Expositie in Noordwijkerhout Bekijk details

  6 maart 2019

  In maart en april exposeert Zorg- en Kinderboerderij de Dierenhoeve in de bibliotheek in Noordwijkerhout. Zij maken kunst van veren die op natuurlijke wijze door de vogels op de Dierenhoeve zijn afgeworpen. Ook is er een vitrine waar zij een collectie eieren tentoonstellen.

 • Expositie in Lisse Bekijk details

  2 februari 2019

  ‘Zien is meer dan kijken alleen’. Van 2 februari tot en met 1 april exposeert Ingrid van Polen in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse. In de halvitrine exposeert Willy-Veenman haar keramiek.

 • Expositie in vestiging Lisse Bekijk details

  2 januari 2019

  In januari exposeert Sylvia Duits-Holland en Miranda Draijer, leden van BIB Kunstenaarsvereniging, in de Bibliotheek Bollenstreek vestiging Lisse.

 • Openingstijden tijdens de feestdagen Bekijk details

  17 december 2018

  Op 24 december en op 31 december sluiten al onze vestigingen om 17:00 uur. De kerstdagen en op nieuwjaarsdag is de bibliotheek gesloten.

Paginanavigatie