Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 101 - 110 (van 202)

 • Expositie in Noordwijkerhout Bekijk details

  6 maart 2019

  In maart en april exposeert Zorg- en Kinderboerderij de Dierenhoeve in de bibliotheek in Noordwijkerhout. Zij maken kunst van veren die op natuurlijke wijze door de vogels op de Dierenhoeve zijn afgeworpen. Ook is er een vitrine waar zij een collectie eieren tentoonstellen.

 • Expositie in Lisse Bekijk details

  2 februari 2019

  ‘Zien is meer dan kijken alleen’. Van 2 februari tot en met 1 april exposeert Ingrid van Polen in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse. In de halvitrine exposeert Willy-Veenman haar keramiek.

 • Expositie in vestiging Lisse Bekijk details

  2 januari 2019

  In januari exposeert Sylvia Duits-Holland en Miranda Draijer, leden van BIB Kunstenaarsvereniging, in de Bibliotheek Bollenstreek vestiging Lisse.

 • Openingstijden tijdens de feestdagen Bekijk details

  17 december 2018

  Op 24 december en op 31 december sluiten al onze vestigingen om 17:00 uur. De kerstdagen en op nieuwjaarsdag is de bibliotheek gesloten.

 • Grootschalig onderzoek naar boekenwensen kinderen Bollenstreek Bekijk details

  10 december 2018

  Bibliotheek Bollenstreek gaat deze week met 90 basisschoolleerlingen in gesprek over wat hen drijft en belemmert bij het kiezen en vinden van een boek. Doel is uit te vinden hoe het leesplezier bij kinderen kan worden vergroot. Het is voor het eerst dat in Nederland een dergelijk grootschalig onderzoek uitvoert.

 • Onze vrijwilligers | Lida Bekijk details

  6 december 2018

  Vrijdag 7 december is de ‘Nationale Vrijwilligersdag’. Bij de Bibliotheek Bollenstreek zijn ruim 200 vrijwilligers actief. Daar zijn we natuurlijk trots op! Maak vandaag kennis met Lida.

 • Boekverkoop in Noordwijkerhout Bekijk details

  3 december 2018

  De Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijkerhout heeft haar assortiment ververst. Verouderde en licht beschadigde boeken worden tot en met 24 december 2018 verkocht.

 • Eline de Visser van Bibliotheek Bollenstreek gekozen tot provinciale TaalHeld Bekijk details

  7 november 2018

  TaalHeld 2018 van de provincie Zuid-Holland. Die eretitel heeft Eline de Visser, projectleider Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek, afgelopen weekend ontvangen vanwege haar tomeloze inzet voor laaggeletterden in de Bollenstreek. In januari strijdt De Visser met winnaars uit andere provincies om de landelijke TaalHeldenprijs.

 • Expositie in de Bibliotheek in Lisse Bekijk details

  17 oktober 2018

  BIB kunstenaars exposeren onder de titel 'China' tot einde december in de Bibliotheek in Lisse.

 • Oegstgeester Dictee voor onze VoorleesExpress Bekijk details

  8 oktober 2018

  Wat zijn wij blij en trots dat de Rotary Oegstgeest onze VoorleesExpress steunt! Morgenavond, 9 oktober, organiseert de Rotary Oegstgeest een Oegstgeester dictee in het Teylingen College Duinzigt. Doe jij mee?

Paginanavigatie