Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 121 - 130 (van 198)

 • Heb jij Honolulu King gelezen? Bekijk details

  1 mei 2018

  Kom dan vrijdag 4 mei naar de pop-up leeskring in de Bibliotheek in Oegstgeest. Daar bespreken we dit boek van Anne-Gine Goemans.

 • Boekentips Bekijk details

  19 april 2018

  Deze week tipt Brigitte van Kerkhoven drie kinderboeken.

 • Boekverkoop Bekijk details

  12 april 2018

  Van 20 april tot en met 5 mei vindt een boekverkoop plaats in de vestiging Noordwijkerhout.

 • Geef een prentenboek cadeau Bekijk details

  9 april 2018

  Met de landelijke boekhandelsactie ‘Geef een prentenboek cadeau’ laten de boekhandels jongeren vanaf de peuterleeftijd kennismaken met de klassiekers uit de jeugdliteratuur.

 • Bescherming van jouw bibliotheekaccount Bekijk details

  22 maart 2018

  Tot voor kort ontving je van de Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om jouw account te activeren, waarna je een eigen wachtwoord aan kon te maken.

 • Annelies brengt voorleesplezier in huis Bekijk details

  22 maart 2018

  “Wat is dit voor een meneer?” Annelies Veltman wijst op een tekening. “Een boer”, antwoordt de 5-jarige Youns zonder aarzelen. Het Syrische jongetje woont sinds twee jaar met zijn familie in de Bollenstreek. Op school sprak hij bijna niet. Maar dankzij de inzet van Annelies is hij met sprongen vooruitgegaan.

 • Connie Palmen openhartig Bekijk details

  19 maart 2018

  Voor een vrijwel uitgekochte bibliotheek in Oegstgeest vertelde sterschrijfster Connie Palmen woensdag 14 maart openhartig over de laatste maanden van haar zieke moeder, de ideale invulling van haar schrijfdagen en de verwoestende invloed van een roman op een gezin.

 • Lionsclub Slot Teylingen Dictee Bekijk details

  15 maart 2018

  Lionsclub Slot Teylingen organiseerde maandag 12 maart een dictee in de gemeente Teylingen waarbij de opbrengst ten goede komt aan de VoorleesExpress.

 • Meer leesplezier bij de KTS Bekijk details

  6 maart 2018

  Het Teylingen College KTS en de Bibliotheek Bollenstreek gaan hun samenwerking nog verder verstevigen. Tijdens een ontmoeting tussen de directeuren van beide organisaties, ter ere van de overdracht van de nieuwe collectie, benadrukten zij nogmaals het belang van lezen.

 • In het Taalcafé Bekijk details

  1 maart 2018

  Anneke Barnhoorn (68) in het Taalcafé in de Bibliotheek Bollenstreek in Sassenheim stond zaterdag 24 februari in dagblad Trouw. Ze vertelt met plezier over haar ervaringen als vrijwilliger van het Taalcafé. Ze ontmoet daar vele deelnemers die regelmatig langskomen voor hulp bij de Nederlandse taal.

Paginanavigatie