Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 31 - 40 (van 143)

 • Inspiratieavond VoorleesExpress

  30 januari 2020

  Woensdag 22 januari vond de jaarlijkse inspiratieavond voor vrijwilligers van de VoorleesExpress plaats in de bibliotheek van Sassenheim. Tijdens deze avond worden traditiegetrouw de vrijwilligers in het zonnetje gezet en worden er workshops aangeboden ter inspiratie van het voorlezen.

  Bekijk details van Inspiratieavond VoorleesExpress

 • Projectleider VoorleesExpress Elvira Vis te gast bij Podium Bollenstreek

  21 januari 2020

  Projectleider van de VoorleesExpress, Elvira Vis, was te gast bij Podium Bollenstreek het programma over cultuur in de Bollenstreek van Omroep BO. Zowel de Nationale Voorleesdagen als de VoorleesExpress komen tijdens het interview aan bod. Bekijk het filmpje en ontdek waarom voorlezen zo belangrijk is voor kinderen.

  Bekijk details van Projectleider VoorleesExpress Elvira Vis te gast bij Podium Bollenstreek

 • BLOG - Goed nieuws: De NT1’er is wel te bereiken!

  6 januari 2020

  Hoe pakt het Taalhuis een actieve rol in het bestrijden van laaggeletterdheid? Het antwoord ligt niet in het afwachten totdat laaggeletterden de bibliotheek binnen wandelen. Ook al staat er een fantastisch programma met taalcoaches, taalcafés en leeskringen voor laaggeletterden klaar om mee aan de slag te gaan.

  Bekijk details van BLOG - Goed nieuws: De NT1’er is wel te bereiken!

 • Samenwerking Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst

  24 december 2019

  Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst pakken samen de informatie- en leesbehoefte in het voortgezet onderwijs aan. Afgelopen week hebben directeur Hans Portengen van de Bibliotheek Bollenstreek en directeur Cees Slats van het Teylingen College Leeuwenhorst hiervoor een overeenkomst getekend.

  Bekijk details van Samenwerking Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst

 • OBS De Witte School steunt VoorleesExpress Bollenstreek

  3 december 2019

  Wat een mooie actie van Stichting Kinderpostzegels. Toen de mogelijkheid werd geboden om een lokaal doel te steunen was het voor het team van OBS De Witte School direct duidelijk: dat wordt VoorleesExpress Bollenstreek!

  Bekijk details van OBS De Witte School steunt VoorleesExpress Bollenstreek

 • Benefietavond levert €14.990,- op!

  14 november 2019

  Het Noordwijks Boekenbal levert maar liefst €14.990,- op. Hiermee kan het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek weer diverse activiteiten organiseren, advies geven, lesmateriaal aanbieden en taalvragers aan taalcoaches koppelen.

  Bekijk details van Benefietavond levert €14.990,- op!

 • Landelijke aftrap Nederland Leest in Oegstgeest

  4 november 2019

  Donderdagavond 31 oktober was de landelijke aftrap van Nederland Leest in kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Dit jaar is het thema Duurzaamheid.

  Bekijk details van Landelijke aftrap Nederland Leest in Oegstgeest

 • Volksuniversiteit Oegstgeest zoekt Cursus Coördinatoren

  1 november 2019

  Voor uitbreiding en vernieuwing van ons aanbod zijn we op zoek naar twee coördinatoren die mee willen werken aan een nieuw en aantrekkelijk aanbod voor Sport & Welzijn en Kunst & Cultuur.

  Bekijk details van Volksuniversiteit Oegstgeest zoekt Cursus Coördinatoren

 • Bibliothecaris Roxanne Heemskerk te gast bij Podium Bollenstreek

  24 oktober 2019

  Bibliothecaris Roxanne Heemskerk was te gast bij Podium Bollenstreek van omroep BO. Hier vertelde ze over de activiteiten van de Bibliotheek Bollenstreek tijdens Nederland leest. Bekijk het filmpje en ontdek wat er allemaal te doen is rondom het thema van Nederland leest: Duurzaamheid!

  Bekijk details van Bibliothecaris Roxanne Heemskerk te gast bij Podium Bollenstreek

 • Bieb nomineert twee taalhelden!

  23 oktober 2019

  Twee taalhelden zijn door de Bibliotheek Bollenstreek genomineerd voor de TaalHeldenprijs: Ria Eijck in de categorie Bruggenbouwers en Ruud van Eijgen in de categorie Taalleerders.

  Bekijk details van Bieb nomineert twee taalhelden!