Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 31 - 40 (van 175)

• Aan de slag met de digitale overheid Bekijk details

3 april 2020

Wil je nu zelf aan de slag met de digitale overheid? Dat kan, met de online leeromgeving van Digitsterker. Leer online hoe je zaken met de overheid snel en makkelijk via internet kan regelen.

Bekijk details van Aan de slag met de digitale overheid

• Update coronavirus Bekijk details

1 april 2020

De Bibliotheek Bollenstreek en Volksuniversiteit Oegstgeest blijven tijdelijk gesloten tot nader order. Alle uitgeleende materialen worden tot en met 6 mei boetevrij verlengd.

Bekijk details van Update coronavirus

• Blog | Apps voor Ukkies - Waar let je op en waar vind je geschikte apps? Bekijk details

1 april 2020

Het aanbod van apps, websites en filmpjes voor kinderen is enorm. Maar hoe weet je nou welke apps geschikt zijn? Waar let je op als je digitale media gebruikt? In dit blog geeft Marije Lagendijk tips.

Bekijk details van Blog | Apps voor Ukkies - Waar let je op en waar vind je geschikte apps?

• Blog | Digitale zwemles - Over het belang van mediaopvoeding Bekijk details

27 maart 2020

Kinderen zijn steeds jonger, zelfstandig online. Ruim de helft (57%) van 0- tot 2-jarigen krijgt met regelmaat een tablet of smartphone in handen (Iene Miene Media Monitor, 2018). Onze ukkies swipen, klikken en tikken er op los. Hartstikke leuk en de mogelijkheden zijn eindeloos! Maar gooi ze niet in het diepe!

Bekijk details van Blog | Digitale zwemles - Over het belang van mediaopvoeding

• Digitale leestips Bekijk details

26 maart 2020

Op zoek naar leestips? Omdat je nu even niet naar ons toe kan komen tipt Bibliotheek Bollenstreek elke week een e-book of luisterboek. Je kunt de e-books lezen op je computer, e-reader, tablet of smartphone met de e-books app van de online Bibliotheek. Dit geldt ook voor de luisterboeken.

Bekijk details van Digitale leestips

• Vragen over het lenen en lezen van e-books? Bekijk details

23 maart 2020

Vanaf maandag 23 maart zijn onze mediacoaches elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur bereikbaar voor vragen over het registreren, inloggen en lenen van e-books. Heb je buiten dit uur vragen, dan kun je een terugbelverzoek mailen naar: mkaandorp@bibliotheekbollenstreek.nl. Vergeet daarbij niet je naam en telefoonnummer te vermelden.

Bekijk details van Vragen over het lenen en lezen van e-books?

• Gevolgen coronavirus Bekijk details

15 maart 2020

In verband met het coronavirus zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek en de Volksuniversiteit Oegstgeest tot en met 6 april gesloten.

Bekijk details van Gevolgen coronavirus

• Update coronavirus Bekijk details

13 maart 2020

In verband met het coronavirus worden alle groepsactiviteiten tot 1 april geannuleerd. De vestigingen blijven vooralsnog geopend.

Bekijk details van Update coronavirus

• Corona update Bekijk details

15 december 2020

In navolging van de aangescherpte coronamaatregelen zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek vanaf dinsdag 15 december tot en met dinsdag 19 januari gesloten.

Bekijk details van Corona update

• Boeken lenen voor het basisonderwijs Bekijk details

5 juni 2020

Zowel de scholen als de bibliotheken zijn weer open. Bij veel scholen is er behoefte aan nieuwe boeken. Dit willen we graag goed en veilig regelen. Hoe kan jouw school nieuwe boeken lenen bij de bibliotheek?

Bekijk details van Boeken lenen voor het basisonderwijs