Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 41 - 50 (van 194)

• Boeken lenen voor het basisonderwijs Bekijk details

5 juni 2020

Zowel de scholen als de bibliotheken zijn weer open. Bij veel scholen is er behoefte aan nieuwe boeken. Dit willen we graag goed en veilig regelen. Hoe kan jouw school nieuwe boeken lenen bij de bibliotheek?

• Even kennismaken | Sanne Boswinkel Bekijk details

3 juni 2020

Wat een bijzondere tijd om te beginnen aan een nieuwe baan! Toen ik aantrad als projectleider waren de deuren van het Taalhuis al twee weken gesloten. Mijn kennismaking verloopt sindsdien via de telefoon, via het beeldscherm en héél af en toe ‘in het echt', zorgvuldig op anderhalve meter afstand. Wat ik na ruim twee maanden zeker weet is dat wij hier in de Bollenstreek een uniek Taalhuis neerzetten met elkaar. Wat een passie en energie kom ik tegen in mijn gesprekken met taalcoaches, caféhouders...

• Vrijwilligersplatform | Leer en deel met elkaar Bekijk details

3 juni 2020

Het vrijwilligersplatform van het Taalhuis is er speciaal voor jou. Op het platform vind je veel informatie en suggesties voor het geven van informeel taalonderwijs. We geven tips over het op gang houden van het contact met jouw taalmaatje. Ook vind je hier iedere week de Start-krant en het formulier waarmee je €25,00 vergoeding kunt aanvragen voor jouw taaltraject. We kondigen ook webinars, trainingen en evenementen aan via deze website; dus neem regelmatig een kijkje!

• Contact met het Taalpunt Bekijk details

3 juni 2020

We kunnen ons goed voorstellen dat deze nieuwsbrief vragen bij u oproept. Na zoveel weken is iedereen een beetje roestig, wij zijn dat zelf ook. U mag ons altijd mailen, we doen dan ons best uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. U kunt ook bellen met uw eigen taalpunt, we houden geen inloopspreekuur, maar zijn op de gangbare tijden telefonisch bereikbaar.

• We houden contact! Bekijk details

3 juni 2020

Wat was het fijn om de meesten van jullie toch even te spreken. Tijdens onze belronde van eind april hebben we prachtige, enthousiaste en soms hilarische verhalen gehoord. Natuurlijk troffen we ook coaches die zich grote zorgen maakten over hun maatje, of over zichzelf. Die zorgen kunnen we niet wegnemen, maar het contact gaan we langzaamaan herstellen.

• Covid 19... En nu? Bekijk details

3 juni 2020

Na ruim twee maanden ‘Corona-maatregelen’ raken we er een klein beetje aan gewend. De grote vraag die wij ons in het Taalhuis stellen is; wanneer kunnen de deuren weer wagenwijd open? Het ingewikkelde is dat we niet alleen te maken hebben met de richtlijnen van de overheid, maar ook met jou; onze vrijwilligers. Iedereen zal zélf een keuze moeten maken over de inzetbaarheid in het Taalhuis.

• Taalcafé Hillegom verblijdt deelnemers met bloemetje Bekijk details

25 mei 2020

Juist vanwege de moeilijke tijd waarin iedereen nu zit, houdt het Taalcafé Hillegom contact met de groep mensen, die wekelijks naar de bibliotheek kwam om Nederlands te leren spreken. En dat zijn zo’n veertig personen.

• Ontmoet Schrijvers Online Bekijk details

19 mei 2020

Ontmoet bekende schrijvers zoals Alex Boogers, Paulien Cornelisse, Splinter Chabot, Marijke Schermer en anderen. Samen met zeven bibliotheken maken we een serie online interviews met schrijvers in de vorm van een webinar onder de naam: Ontmoet Schrijvers Online.

• Vrijwilliger VoorleesExpress neemt afscheid Bekijk details

29 april 2020

Na jaren van trouwe dienst gaat Meggie Borgert, vrijwillig coördinator van de VoorleesExpress Bollenstreek ons helaas verlaten. Meggie was een van de vrijwilligers van het eerste uur toen de VoorleesExpress van start ging in Lisse.

• Leeskring komt samen via Skype Bekijk details

28 april 2020

Ook de leeskringen van de Bibliotheek Bollenstreek starten weer op, maar dan in digitale vorm. De eerste leeskring die van start ging via Skype besprak het boek 'Heilige Rita' van Tommy Wieringa.

Paginanavigatie