Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 41 - 50 (van 175)

• Even kennismaken | Sanne Boswinkel Bekijk details

3 juni 2020

Wat een bijzondere tijd om te beginnen aan een nieuwe baan! Toen ik aantrad als projectleider waren de deuren van het Taalhuis al twee weken gesloten. Mijn kennismaking verloopt sindsdien via de telefoon, via het beeldscherm en héél af en toe ‘in het echt', zorgvuldig op anderhalve meter afstand. Wat ik na ruim twee maanden zeker weet is dat wij hier in de Bollenstreek een uniek Taalhuis neerzetten met elkaar. Wat een passie en energie kom ik tegen in mijn gesprekken met taalcoaches, caféhouders...

Bekijk details van Even kennismaken | Sanne Boswinkel

• Vrijwilligersplatform | Leer en deel met elkaar Bekijk details

3 juni 2020

Het vrijwilligersplatform van het Taalhuis is er speciaal voor jou. Op het platform vind je veel informatie en suggesties voor het geven van informeel taalonderwijs. We geven tips over het op gang houden van het contact met jouw taalmaatje. Ook vind je hier iedere week de Start-krant en het formulier waarmee je €25,00 vergoeding kunt aanvragen voor jouw taaltraject. We kondigen ook webinars, trainingen en evenementen aan via deze website; dus neem regelmatig een kijkje!

Bekijk details van Vrijwilligersplatform | Leer en deel met elkaar

• Contact met het Taalpunt Bekijk details

3 juni 2020

We kunnen ons goed voorstellen dat deze nieuwsbrief vragen bij u oproept. Na zoveel weken is iedereen een beetje roestig, wij zijn dat zelf ook. U mag ons altijd mailen, we doen dan ons best uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. U kunt ook bellen met uw eigen taalpunt, we houden geen inloopspreekuur, maar zijn op de gangbare tijden telefonisch bereikbaar.

Bekijk details van Contact met het Taalpunt

• We houden contact! Bekijk details

3 juni 2020

Wat was het fijn om de meesten van jullie toch even te spreken. Tijdens onze belronde van eind april hebben we prachtige, enthousiaste en soms hilarische verhalen gehoord. Natuurlijk troffen we ook coaches die zich grote zorgen maakten over hun maatje, of over zichzelf. Die zorgen kunnen we niet wegnemen, maar het contact gaan we langzaamaan herstellen.

Bekijk details van We houden contact!

• Covid 19... En nu? Bekijk details

3 juni 2020

Na ruim twee maanden ‘Corona-maatregelen’ raken we er een klein beetje aan gewend. De grote vraag die wij ons in het Taalhuis stellen is; wanneer kunnen de deuren weer wagenwijd open? Het ingewikkelde is dat we niet alleen te maken hebben met de richtlijnen van de overheid, maar ook met jou; onze vrijwilligers. Iedereen zal zélf een keuze moeten maken over de inzetbaarheid in het Taalhuis.

Bekijk details van Covid 19... En nu?

• Bibliothecaris Katja Terpstra te gast bij Podium Bollenstreek Bekijk details

27 februari 2020

Bibliothecaris Katja Terpstra was te gast bij Podium Bollenstreek. Het programma over cultuur in de Bollenstreek van Omroep BO. Katja vertelt over hulp van de bibliotheek bij het invullen van je belastingaangifte, online donorregistratie en het aanvragen van een DigiD. Bekijk het filmpje en ontdek wat de bibliotheek voor jou kan betekenen. De bibliotheek helpt je verder!

Bekijk details van Bibliothecaris Katja Terpstra te gast bij Podium Bollenstreek

• Leo Helsloot | Vrijwilliger bij Volksuniversiteit Oegstgeest Bekijk details

21 februari 2020

Leo Helsloot is vrijwilliger bij de Volksuniversiteit Oegstgeest. Hier is hij sinds kort actief als facilitair medewerker. Hij ontvangt docenten en cursisten en zorgt dat de koffie en thee klaar staat. Het gereed maken van lokalen met beamers en andere materialen voor workshops en cursussen hoort ook bij zijn werkzaamheden. Geboren in Amsterdam maar sinds jaren woonachtig in Oegstgeest zit hij nooit om een praatje verlegen en voelt iedereen zich al snel welkom bij de Volksuniversiteit.

Bekijk details van Leo Helsloot | Vrijwilliger bij Volksuniversiteit Oegstgeest

• Benefietavond levert €14.990,- op! Bekijk details

14 november 2019

Het Noordwijks Boekenbal levert maar liefst €14.990,- op. Hiermee kan het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek weer diverse activiteiten organiseren, advies geven, lesmateriaal aanbieden en taalvragers aan taalcoaches koppelen.

Bekijk details van Benefietavond levert €14.990,- op!

• Volksuniversiteit Oegstgeest zoekt Cursus Coördinatoren Bekijk details

1 november 2019

Voor uitbreiding en vernieuwing van ons aanbod zijn we op zoek naar twee coördinatoren die mee willen werken aan een nieuw en aantrekkelijk aanbod voor Sport & Welzijn en Kunst & Cultuur.

Bekijk details van Volksuniversiteit Oegstgeest zoekt Cursus Coördinatoren

• Bibliothecaris Roxanne Heemskerk te gast bij Podium Bollenstreek Bekijk details

24 oktober 2019

Bibliothecaris Roxanne Heemskerk was te gast bij Podium Bollenstreek van omroep BO. Hier vertelde ze over de activiteiten van de Bibliotheek Bollenstreek tijdens Nederland leest. Bekijk het filmpje en ontdek wat er allemaal te doen is rondom het thema van Nederland leest: Duurzaamheid!

Bekijk details van Bibliothecaris Roxanne Heemskerk te gast bij Podium Bollenstreek