Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 41 - 50 (van 182)

• Blog | Digitale zwemles - Over het belang van mediaopvoeding Bekijk details

27 maart 2020

Kinderen zijn steeds jonger, zelfstandig online. Ruim de helft (57%) van 0- tot 2-jarigen krijgt met regelmaat een tablet of smartphone in handen (Iene Miene Media Monitor, 2018). Onze ukkies swipen, klikken en tikken er op los. Hartstikke leuk en de mogelijkheden zijn eindeloos! Maar gooi ze niet in het diepe!

Bekijk details van Blog | Digitale zwemles - Over het belang van mediaopvoeding

• Digitale leestips Bekijk details

26 maart 2020

Op zoek naar leestips? Omdat je nu even niet naar ons toe kan komen tipt Bibliotheek Bollenstreek elke week een e-book of luisterboek. Je kunt de e-books lezen op je computer, e-reader, tablet of smartphone met de e-books app van de online Bibliotheek. Dit geldt ook voor de luisterboeken.

Bekijk details van Digitale leestips

• Vragen over het lenen en lezen van e-books? Bekijk details

23 maart 2020

Vanaf maandag 23 maart zijn onze mediacoaches elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur bereikbaar voor vragen over het registreren, inloggen en lenen van e-books. Heb je buiten dit uur vragen, dan kun je een terugbelverzoek mailen naar: mkaandorp@bibliotheekbollenstreek.nl. Vergeet daarbij niet je naam en telefoonnummer te vermelden.

Bekijk details van Vragen over het lenen en lezen van e-books?

• Gevolgen coronavirus Bekijk details

15 maart 2020

In verband met het coronavirus zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek en de Volksuniversiteit Oegstgeest tot en met 6 april gesloten.

Bekijk details van Gevolgen coronavirus

• Update coronavirus Bekijk details

13 maart 2020

In verband met het coronavirus worden alle groepsactiviteiten tot 1 april geannuleerd. De vestigingen blijven vooralsnog geopend.

Bekijk details van Update coronavirus

• Corona update Bekijk details

15 december 2020

In navolging van de aangescherpte coronamaatregelen zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek vanaf dinsdag 15 december tot en met dinsdag 19 januari gesloten.

Bekijk details van Corona update

• Boeken lenen voor het basisonderwijs Bekijk details

5 juni 2020

Zowel de scholen als de bibliotheken zijn weer open. Bij veel scholen is er behoefte aan nieuwe boeken. Dit willen we graag goed en veilig regelen. Hoe kan jouw school nieuwe boeken lenen bij de bibliotheek?

Bekijk details van Boeken lenen voor het basisonderwijs

• Even kennismaken | Sanne Boswinkel Bekijk details

3 juni 2020

Wat een bijzondere tijd om te beginnen aan een nieuwe baan! Toen ik aantrad als projectleider waren de deuren van het Taalhuis al twee weken gesloten. Mijn kennismaking verloopt sindsdien via de telefoon, via het beeldscherm en héél af en toe ‘in het echt', zorgvuldig op anderhalve meter afstand. Wat ik na ruim twee maanden zeker weet is dat wij hier in de Bollenstreek een uniek Taalhuis neerzetten met elkaar. Wat een passie en energie kom ik tegen in mijn gesprekken met taalcoaches, caféhouders...

Bekijk details van Even kennismaken | Sanne Boswinkel

• Vrijwilligersplatform | Leer en deel met elkaar Bekijk details

3 juni 2020

Het vrijwilligersplatform van het Taalhuis is er speciaal voor jou. Op het platform vind je veel informatie en suggesties voor het geven van informeel taalonderwijs. We geven tips over het op gang houden van het contact met jouw taalmaatje. Ook vind je hier iedere week de Start-krant en het formulier waarmee je €25,00 vergoeding kunt aanvragen voor jouw taaltraject. We kondigen ook webinars, trainingen en evenementen aan via deze website; dus neem regelmatig een kijkje!

Bekijk details van Vrijwilligersplatform | Leer en deel met elkaar

• Contact met het Taalpunt Bekijk details

3 juni 2020

We kunnen ons goed voorstellen dat deze nieuwsbrief vragen bij u oproept. Na zoveel weken is iedereen een beetje roestig, wij zijn dat zelf ook. U mag ons altijd mailen, we doen dan ons best uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. U kunt ook bellen met uw eigen taalpunt, we houden geen inloopspreekuur, maar zijn op de gangbare tijden telefonisch bereikbaar.

Bekijk details van Contact met het Taalpunt