Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 41 - 50 (van 158)

 • We houden contact!

  3 juni 2020

  Wat was het fijn om de meesten van jullie toch even te spreken. Tijdens onze belronde van eind april hebben we prachtige, enthousiaste en soms hilarische verhalen gehoord. Natuurlijk troffen we ook coaches die zich grote zorgen maakten over hun maatje, of over zichzelf. Die zorgen kunnen we niet wegnemen, maar het contact gaan we langzaamaan herstellen.

  Bekijk details van We houden contact!

 • Vrijwilligersplatform | Leer en deel met elkaar

  3 juni 2020

  Het vrijwilligersplatform van het Taalhuis is er speciaal voor jou. Op het platform vind je veel informatie en suggesties voor het geven van informeel taalonderwijs. We geven tips over het op gang houden van het contact met jouw taalmaatje. Ook vind je hier iedere week de Start-krant en het formulier waarmee je €25,00 vergoeding kunt aanvragen voor jouw taaltraject. We kondigen ook webinars, trainingen en evenementen aan via deze website; dus neem regelmatig een kijkje!

  Bekijk details van Vrijwilligersplatform | Leer en deel met elkaar

 • Covid 19... En nu?

  3 juni 2020

  Na ruim twee maanden ‘Corona-maatregelen’ raken we er een klein beetje aan gewend. De grote vraag die wij ons in het Taalhuis stellen is; wanneer kunnen de deuren weer wagenwijd open? Het ingewikkelde is dat we niet alleen te maken hebben met de richtlijnen van de overheid, maar ook met jou; onze vrijwilligers. Iedereen zal zélf een keuze moeten maken over de inzetbaarheid in het Taalhuis.

  Bekijk details van Covid 19... En nu?

 • Bibliothecaris Katja Terpstra te gast bij Podium Bollenstreek

  27 februari 2020

  Bibliothecaris Katja Terpstra was te gast bij Podium Bollenstreek. Het programma over cultuur in de Bollenstreek van Omroep BO. Katja vertelt over hulp van de bibliotheek bij het invullen van je belastingaangifte, online donorregistratie en het aanvragen van een DigiD. Bekijk het filmpje en ontdek wat de bibliotheek voor jou kan betekenen. De bibliotheek helpt je verder!

  Bekijk details van Bibliothecaris Katja Terpstra te gast bij Podium Bollenstreek

 • Leo Helsloot | Vrijwilliger bij Volksuniversiteit Oegstgeest

  21 februari 2020

  Leo Helsloot is vrijwilliger bij de Volksuniversiteit Oegstgeest. Hier is hij sinds kort actief als facilitair medewerker. Hij ontvangt docenten en cursisten en zorgt dat de koffie en thee klaar staat. Het gereed maken van lokalen met beamers en andere materialen voor workshops en cursussen hoort ook bij zijn werkzaamheden. Geboren in Amsterdam maar sinds jaren woonachtig in Oegstgeest zit hij nooit om een praatje verlegen en voelt iedereen zich al snel welkom bij de Volksuniversiteit.

  Bekijk details van Leo Helsloot | Vrijwilliger bij Volksuniversiteit Oegstgeest

 • Voorleeswedstrijd

  6 februari 2020

  Zaterdag 1 februari waren de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Lisse. Tijdens deze competitie strijden kinderen uit groep 7 en 8 voor de titel Voorleeskampioen van Nederland. Aan deze wedstrijd kunnen alle basisscholen in Nederland meedoen.

  Bekijk details van Voorleeswedstrijd

 • Inspiratieavond VoorleesExpress

  30 januari 2020

  Woensdag 22 januari vond de jaarlijkse inspiratieavond voor vrijwilligers van de VoorleesExpress plaats in de bibliotheek van Sassenheim. Tijdens deze avond worden traditiegetrouw de vrijwilligers in het zonnetje gezet en worden er workshops aangeboden ter inspiratie van het voorlezen.

  Bekijk details van Inspiratieavond VoorleesExpress

 • Projectleider VoorleesExpress Elvira Vis te gast bij Podium Bollenstreek

  21 januari 2020

  Projectleider van de VoorleesExpress, Elvira Vis, was te gast bij Podium Bollenstreek het programma over cultuur in de Bollenstreek van Omroep BO. Zowel de Nationale Voorleesdagen als de VoorleesExpress komen tijdens het interview aan bod. Bekijk het filmpje en ontdek waarom voorlezen zo belangrijk is voor kinderen.

  Bekijk details van Projectleider VoorleesExpress Elvira Vis te gast bij Podium Bollenstreek

 • BLOG - Goed nieuws: De NT1’er is wel te bereiken!

  6 januari 2020

  Hoe pakt het Taalhuis een actieve rol in het bestrijden van laaggeletterdheid? Het antwoord ligt niet in het afwachten totdat laaggeletterden de bibliotheek binnen wandelen. Ook al staat er een fantastisch programma met taalcoaches, taalcafés en leeskringen voor laaggeletterden klaar om mee aan de slag te gaan.

  Bekijk details van BLOG - Goed nieuws: De NT1’er is wel te bereiken!

 • Samenwerking Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst

  24 december 2019

  Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst pakken samen de informatie- en leesbehoefte in het voortgezet onderwijs aan. Afgelopen week hebben directeur Hans Portengen van de Bibliotheek Bollenstreek en directeur Cees Slats van het Teylingen College Leeuwenhorst hiervoor een overeenkomst getekend.

  Bekijk details van Samenwerking Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst