Nieuws uit de bibliotheek

Resultaat 51 - 60 (van 182)

• We houden contact! Bekijk details

3 juni 2020

Wat was het fijn om de meesten van jullie toch even te spreken. Tijdens onze belronde van eind april hebben we prachtige, enthousiaste en soms hilarische verhalen gehoord. Natuurlijk troffen we ook coaches die zich grote zorgen maakten over hun maatje, of over zichzelf. Die zorgen kunnen we niet wegnemen, maar het contact gaan we langzaamaan herstellen.

Bekijk details van We houden contact!

• Covid 19... En nu? Bekijk details

3 juni 2020

Na ruim twee maanden ‘Corona-maatregelen’ raken we er een klein beetje aan gewend. De grote vraag die wij ons in het Taalhuis stellen is; wanneer kunnen de deuren weer wagenwijd open? Het ingewikkelde is dat we niet alleen te maken hebben met de richtlijnen van de overheid, maar ook met jou; onze vrijwilligers. Iedereen zal zélf een keuze moeten maken over de inzetbaarheid in het Taalhuis.

Bekijk details van Covid 19... En nu?

• Bibliothecaris Katja Terpstra te gast bij Podium Bollenstreek Bekijk details

27 februari 2020

Bibliothecaris Katja Terpstra was te gast bij Podium Bollenstreek. Het programma over cultuur in de Bollenstreek van Omroep BO. Katja vertelt over hulp van de bibliotheek bij het invullen van je belastingaangifte, online donorregistratie en het aanvragen van een DigiD. Bekijk het filmpje en ontdek wat de bibliotheek voor jou kan betekenen. De bibliotheek helpt je verder!

Bekijk details van Bibliothecaris Katja Terpstra te gast bij Podium Bollenstreek

• Leo Helsloot | Vrijwilliger bij Volksuniversiteit Oegstgeest Bekijk details

21 februari 2020

Leo Helsloot is vrijwilliger bij de Volksuniversiteit Oegstgeest. Hier is hij sinds kort actief als facilitair medewerker. Hij ontvangt docenten en cursisten en zorgt dat de koffie en thee klaar staat. Het gereed maken van lokalen met beamers en andere materialen voor workshops en cursussen hoort ook bij zijn werkzaamheden. Geboren in Amsterdam maar sinds jaren woonachtig in Oegstgeest zit hij nooit om een praatje verlegen en voelt iedereen zich al snel welkom bij de Volksuniversiteit.

Bekijk details van Leo Helsloot | Vrijwilliger bij Volksuniversiteit Oegstgeest

• Benefietavond levert €14.990,- op! Bekijk details

14 november 2019

Het Noordwijks Boekenbal levert maar liefst €14.990,- op. Hiermee kan het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek weer diverse activiteiten organiseren, advies geven, lesmateriaal aanbieden en taalvragers aan taalcoaches koppelen.

Bekijk details van Benefietavond levert €14.990,- op!

• Volksuniversiteit Oegstgeest zoekt Cursus Coördinatoren Bekijk details

1 november 2019

Voor uitbreiding en vernieuwing van ons aanbod zijn we op zoek naar twee coördinatoren die mee willen werken aan een nieuw en aantrekkelijk aanbod voor Sport & Welzijn en Kunst & Cultuur.

Bekijk details van Volksuniversiteit Oegstgeest zoekt Cursus Coördinatoren

• Bibliothecaris Roxanne Heemskerk te gast bij Podium Bollenstreek Bekijk details

24 oktober 2019

Bibliothecaris Roxanne Heemskerk was te gast bij Podium Bollenstreek van omroep BO. Hier vertelde ze over de activiteiten van de Bibliotheek Bollenstreek tijdens Nederland leest. Bekijk het filmpje en ontdek wat er allemaal te doen is rondom het thema van Nederland leest: Duurzaamheid!

Bekijk details van Bibliothecaris Roxanne Heemskerk te gast bij Podium Bollenstreek

• Bieb nomineert twee taalhelden! Bekijk details

23 oktober 2019

Twee taalhelden zijn door de Bibliotheek Bollenstreek genomineerd voor de TaalHeldenprijs: Ria Eijck in de categorie Bruggenbouwers en Ruud van Eijgen in de categorie Taalleerders.

Bekijk details van Bieb nomineert twee taalhelden!

• VoorleesExpress ontvangt Cheque van Op Dreef Bekijk details

10 oktober 2019

De VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek ontving zaterdag een cheque van 500 euro uit handen van Krieno Bolt en Henk Maat van de Kringloopwinkel Op Dreef. Projectleider Elvira Vis en de vrijwilligers Jeannette Hylkema en Thea Bijl namen hem in ontvangst.

Bekijk details van VoorleesExpress ontvangt Cheque van Op Dreef

• Expositie in Noordwijkerhout Bekijk details

19 september 2019

In de bibliotheek van Noordwijkerhout en in de entreehal van het gemeentehuis/gemeentekantoor, is een expositie met werken van kunstenares Louise van Alenburg. De expositie is te bekijken tot 18 oktober.

Bekijk details van Expositie in Noordwijkerhout