VoorleesExpress

De VoorleesExpress geeft extra aandacht aan gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met taal. Twintig weken lang komt er elke week een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen. Zo breiden de kinderen hun woordenschat uit, ontwikkelen ze hun taalgevoel en ontdekken ze, samen met hun ouder(s), hoe leuk boeken zijn.

Word vrijwilliger

Help kinderen met taal en maak het verschil.
Leg jij makkelijk contact en vind je het leuk om mensen te motiveren en te coachen? Dan is coördinator vrijwilliger iets voor jou.

Maak jij graag een feestje van voorlezen aan jonge kinderen? Meld je dan aan als voorlezer van de VoorleesExpress!  

Informatie en aanmelden

Video: ervaring voorlezer Naomi
Vrijwilliger Naomi laat ons zien hoe zij samen met twee meiden en hun moeder aan de slag gaat met taal. Ze lezen boeken en doen leuke taalspelletjes. Ze zien elkaar thuis, als dat kan, maar hebben ook contact via videobellen. Zo krijgen de meiden echt een taalboost én heeft de moeder gezien hoe leuk voorlezen is en heeft ze geleerd hoe dat ook zelf kan doen.

Bekijk hier de video

Meld een gezin aan

Ben je leerkracht of pedagogisch medewerker en heb je een kind in de groep met een taalachterstand? Geef het dan op voor de VoorleesExpress.
Wil je als ouder (of verzorger) dat jouw kind meedoet met de VoorleesExpress, ga dan naar de leerkracht of interne begeleider van de school.  

Uitleg voor leerkrachten

Kijk een middagje mee met de VoorleesExpress
Tagrid Darwish is PABO-studente aan de Hogeschool Leiden en voorlezer van de VoorleesExpress. In het filmpje vertelt ze over haar vrijwilligerswerk. Laat je inspireren.
Film gemaakt door: Claudia Hofman, Lotte Broers, Millicent Esselink, Anique de Roij van Zuijdewijn en Tagrid Darwish.
 

Bekijk hier de video

"Het gaat om veel meer dan lezen alleen"

Carla van den Brink heeft als coördinator een aantal gezinnen en voorlezers in de Bollenstreek onder haar hoede en ontvangt veel dankbaarheid van de ouders.

Lees het interview

"Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening"

Anneke Janssen (25) en Hannerieke Dekkers (38) praten in de kleurrijke bibliotheek van Warmond enthousiast over hun vrijwilligerswerk bij de VoorleesExpress. 

Lees het interview

"Plezier met taal voor kind, ouders én voorleesjuf"

Betty Bajec heeft inmiddels al bij vier gezinnen voorgelezen en ze zet haar werk enthousiast voort. "Je geeft de kinderen echt alle aandacht en helpt ze spelenderwijs met taal en lezen. Ze krijgen vertrouwen en de ouders zijn trots als ze op school mee kunnen met de rest. Daar haal ik voldoening uit."

Volg de VoorleesExpress

Voor leuke boekentips, doorstuurtips en meer ga naar de facebook pagina van de VoorleesExpress

Bekijk filmpjes en tips van de VoorleesExpress

Hoe werkt de VoorleesExpress?

Het is een unieke methode waarbij kind en ouder thuis worden begeleid. Ze ervaren hoe leuk lezen kan zijn. In de video wordt laten zien waarom de VoorleesExpress van belang is en hoe het werkt.

Bekijk hier de video

Onze sponsors